Samsunspor Evinde Başakşehir’i 2-0 Mağlup Etti Samsunspor Evinde Başakşehir’i 2-0 Mağlup Etti

Ülkemizi hem 10 metre hem de 50 metre havalı atışlarda temsil eden Yusuf Dikeç son zamanların en çok merak edilen kişileri arasında yer alır. Türkiye'nin olimpiyat sporcusu Yusuf Dikeç,  havalı tabanca karma takım yarışmasında yarışırken soğukkanlı duruşuyla viral oldu. Rakipleri yarışmaya özel ekipmanlarla katılırken Dikeç, gündelik gözlüklerine benzeyen bir gözlükle ve bir eli cebinde, Türkiye'nin atıcılıkta ilk Olimpiyat madalyasını kazanmasına yardımcı oldu. Dikeç'in çılgın aurası bu yılki oyunlara yayılan yeni bir kutlamaya ilham kaynağı oldu. Peki Yusuf Dikeç Kimdir?

Yusuf Dikeç Kimdir?

Yusuf Dikeç ve takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan,  Paris Oyunları 10 m havalı tabanca karma takım yarışmasında, Türkiye'nin atıcılıkta ilk olimpiyat madalyasını kazanan finali Sırbistan'a 16-14 yenerek gümüş madalya kazandı.

Yusuf Dikeç 1973 yılında Kahramanmaraş ilinde dünyaya gelir. TSK bünyesinde görev yapan Dikeç atıcılık sporu ile ilgilenir. Hem çok güçlü hem de rahat tavırları ile olimpiyatlarda kendisini gösterir. Aynı zamanda tüm dünyada en popüler olimpiyat oyuncuları içinde yerini alır. Bunun yanında Yusuf Dikeç ne iş yapıyor konusu da merak ediliyor. 

Yusuf Dikeç Ne İş Yapıyor?

Gazi Üniversitesi Ankara Jandarma Okulu mezunudur. Yusuf Dikeç emekli jandarma astsubay olarak bilinir. TSK bünyesinde yıllarca jandarma astsubay olarak görev yapar. Aynı zamanda son derece başarılı ve profesyonel bir askerlik hayatı olur. Günümüzde Jandarma gücü Spor kulübünde çalışmalarına devam eder. Yusuf Dikeç Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde jandarma astsubay kıdemli başçavuş rütbesinde görev alan bir askerdir.

Yusuf Dikeç;  lens, göz kapağı, kulak koruyucu gibi pek çok yardımcı ekipman kullanmadan tek eliyle cebinde silahıyla ateş ederken, soğukkanlı tavrıyla dünya çapında dikkat çekti.

Yusuf Dikeç Nereli?

2024 yaz olimpiyatlarında eşi Şevval İlayda Tarhan ile birlikte başarı sağlayan Yusuf Dikeç ülkemiz genelinde Yusuf Dikeç nereli şeklinde sosyal medyada sorulmaya başlandı. 

Kahramanmaraş ilinde dünyaya gelmiştir. Kahramanmaraş Göksun memleketidir. Dikeç hem başarılı iş hayatı hem de olimpiyatlardaki dereceleri ile son zamanlarda çok fazla tanınan kişiler arasında yer alır. Dünya basını tarafından da dikkatleri üzerine çeken olimpiyat oyuncusu son zamanların en popüler kişileri arasında yer alır. Son zamanlarda Yusuf Dikeç pozu, futbolcuların ve 2024 Paris Olimpiyatları'nda yarışan sporcuların moda bir kazanma duruşu haline geldi.

Yusuf Dikeç Olimpiyat Ödülü 

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan 2024 yaz olimpiyatları kapsamında düzenlenen 10metre havalı tabanca ve 50 metre tabanca kategorisinde gümüş madalya kazandı. Aynı zamanda Yusuf Dikeç daha önceleri düzenlen 2013 Akdeniz oyunları ve 2016 yaz olimpiyatlarında da başatı sağladı. Genelde Şevval İlayda ve Yusuf Dikeç olimpiyat ödülü kazanarak, ülkemizi en iyi şekilde temsil etti. Pek çok sporcu, karma takım 10 metre havalı tabanca atıcılığında Türkiye adına Olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç'i örnek alıyor.

Yusuf Dikeç Pozu 

Paris Olimpiyatlarına adını yazdıran, Yusuf Dikeç'in hareketi pek çok sporcu tarafından kullanıldı. Mesela; İsveçli atlet Armand Duplantis, erkekler sırıkla atlamada 6,25 metrelik atlamayla olimpiyat rekorunu kırdı ve Çin'deki Elmas Ligi'nde 6,24 metrelik dünya rekorunu geride bıraktı. Altın madalyayı kazandıktan sonra kutlamasını Yusuf Dikeç pozu ile yaptı. 

Kadınlarda sırık ile atlama kategorisinde de Avustralyalı olan Nina Kennedy de altın madalyasını Dikeç'in çok popüler olan duruşu ile kutladı. Zaferini, bir eli cebinde silahla ateş ediyormuş gibi poz vererek kutlayan bir diğer sporcu ise 70 metreyle disk atmada olimpiyat rekorunu kırarak altın madalya kazanan Jamaikalı Roje Stona oldu. 2024 Paris Olimpiyat oyunlarında Yusuf Dikeç pozu popüler bir durum haline geldi. 

Editör: Haber Makale