Bilişimciler dijital oyunların zararlarına ve internet bağımlılığına odaklandı Bilişimciler dijital oyunların zararlarına ve internet bağımlılığına odaklandı

Randstad Genel Müdürü Ufuk Gedikli: Yapay Zeka Karar Alma Mekanizmamızı Etkileyecek

  1. Dijital CEO ve Liderler Zirvesi, Vizyon100 programı kapsamında Çeşme'de düzenlendi. Randstad Genel Müdürü Ufuk Gedikli, zirvede yapay zeka ve iş dünyasına olan etkileri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yapay Zeka ile İşlerin Dönüşümü

Ufuk Gedikli, yapay zekanın iş dünyasında sadece bazı meslekleri ortadan kaldırmakla kalmayıp, işlerin dönüşümünü hızlandıracağını vurguladı. Gedikli, "2024 başı itibariyle Dünya Ekonomik Forumu’nun sonuçlarına göre, 85 milyon iş dönüşecek ve yerlerine 97 milyon yeni iş alanı açılacak. Bu süreç, yeteneklerin de kendini bu dönüşüme hazırlaması gerektiği anlamına geliyor" dedi.

İnsan Kaynaklarında Büyük Değişim

Yapay zeka ile en büyük değişimlerin bilgi teknolojileri, iş geliştirme ve insan kaynakları alanında yaşanacağını belirten Gedikli, "Şirketlerde bazı işleri robota devretmekten bahsediyoruz, ancak daha ileri aşamada yapay zeka, karar alma mekanizmamızı bile etkileyebilecek" diye konuştu.

Yeni Meslekler Ortaya Çıkacak

Gedikli, yapay zeka mühendisliği, yapay zeka etik danışmanlığı ve veri bilimciliği gibi mesleklerin ön plana çıkacağını belirtti. Bu alanlara odaklanan yeteneklerin, geleceğin iş dünyasında avantajlı olacağını söyledi.

Şirketler Yapay Zekaya Hazırlıklı Olmalı

Ufuk Gedikli, insan kaynakları birimlerinin ve kurumların yapay zeka teknolojisine hazır olmaları gerektiğini vurguladı. "Yöneticiler, organizasyonlarının her basamağında yapay zekayı nasıl kullanabileceklerini düşünmeliler. Bu teknoloji, fırsatlar sunduğu kadar öğrenme sürecini de hızlandıracaktır" dedi.

Yapay zeka ve insan kaynaklarının doğru entegrasyonuyla şirketlerin, gelecekte daha güçlü iş modellerine sahip olacağını belirten Gedikli, zirvede katılımcılara iş dünyasındaki bu dönüşüme nasıl uyum sağlayabileceklerini anlattı.

Kaynak: dha