Van'da çocukları dağa kaçırılan aileler evlat nöbetine devam ediyor. Terör örgütü PKK ve DEM Parti'ye tepki gösteren aileler, çocuklarının teslim olmasını talep etti. #EvlatNöbeti #PKK #Van

Lüleburgaz Deresi Kuraklık Nedeniyle Yosunla Kaplandı Lüleburgaz Deresi Kuraklık Nedeniyle Yosunla Kaplandı

Van'da çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Başkanlığı önündeki eylemlerini sürdürüyor. Menekşe Sokak'ta bir araya gelen aileler, çocuklarının fotoğraflarını taşıyarak DEM Parti İl Başkanlığı binasına kadar yürüdü.

"Çocuklarımıza Kavuşana Kadar Devam Edeceğiz"

Eyleme katılan Mehmet Sıddık Çifçi, 12 yıldır kardeşinden haber alamadığını ve eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. "Annelerin ağlamasını istemiyorum. Çocuklarımıza kavuşana kadar eyleme devam edeceğiz," dedi.

Hakkari’den Katılım

Hakkari'den eyleme katılan Necibe Çifçi, iki evladını kaybetmenin acısıyla mücadele ettiğini söyledi. Oğlu Rojhat’ın 2015’te dağa kaçırıldığını, diğer oğlu Sami’nin ise kardeşini kurtarmak isterken PKK tarafından öldürüldüğünü ifade etti. "Oğlum Sami, 4 çocuk babasıydı. Allah’ın izniyle, devletin gücüyle diğer evladıma kavuşacağım," diye konuştu.

Ailelerin sesini duyurmak ve çocuklarını terör örgütünün elinden kurtarmak için yaptıkları bu eylemler, bölge halkının desteğiyle büyüyor. Eylemler süresince aileler, çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulunmaya devam ediyor.

Kaynak: aa