Ürdün Başbakanı Bişr el-Hasavne, genel seçimlerin ardından istifasını Kral 2. Abdullah’a sundu. Yeni hükümet kurulması bekleniyor! #Ürdün #Başbakan #Seçimler #BişrElHasavne

Ürdün Başbakanı Bişr el-Hasavne, genel seçimlerin ardından istifasını Ürdün Kralı 2. Abdullah'a sundu. Ürdün devlet televizyonu Al Mamlaka'nın haberine göre, Hasavne hükümeti, 20. Temsilciler Meclisi seçimlerinin tamamlanmasının ardından teamüller gereğince istifa etti. Henüz yeni başbakan ataması yapılmadı.

Teamüller Gereği Hükümet İstifa Etti

Ürdün’de her parlamento seçimi sonrası, hükümetin istifa etmesi ve yeni hükümetin kurulması için hazırlık yapılması bir gelenek haline gelmiş durumda. Bişr el-Hasavne hükümeti, 12 Ekim 2020'de kurulmuştu ve seçimlerin ardından Kral’a istifasını sunarak bu geleneği yerine getirdi.

Ürdün Seçimleri

10 Eylül’de gerçekleştirilen seçimlerde, ülke genelinde 197 liste ve 1623 aday, Ürdün parlamentosunun alt kanadı olan Temsilciler Meclisindeki 138 sandalye için yarıştı. Ürdün parlamentosu, seçimle belirlenen Temsilciler Meclisi ve Kral tarafından atanan Senato olmak üzere iki kanattan oluşuyor.

Lübnan'daki Patlamalarla İlişkili Macar Firma Aylardır Faaliyetsiz Lübnan'daki Patlamalarla İlişkili Macar Firma Aylardır Faaliyetsiz

Kaynak: aa