Antalya’da turizm sezonu hız kesmeden devam ediyor! Eylül ayında doluluk oranları yüzde 95’e ulaştı, sezon kasım sonuna kadar sürecek. Erken rezervasyon ile tatilinizi avantajlı hale getirin! #Antalya #TurizmSezonu #ErkenRezervasyon #OtelDoluluk

Antalya'da turizm sezonu hız kesmeden devam ediyor. Otellerde doluluk oranlarının yüzde 90-95 seviyesinde olduğunu belirten Hakan Saatçioğlu, turizm sezonunun artık mayısta başlayıp kasım sonuna kadar sürdüğünü açıkladı. Saatçioğlu, spor, sağlık ve kongre turizmiyle yılın daha düşük sezonlarını canlandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Küresel Piyasalarda Fed'in Faiz İndirimi Sonrası Gözler TCMB'ye Çevrildi Küresel Piyasalarda Fed'in Faiz İndirimi Sonrası Gözler TCMB'ye Çevrildi

Turizm Sezonu ve Doluluk Oranları:

Saatçioğlu, yaz sezonunun her yıl daha da uzadığını ve eylül ayının ortalarına gelinmesine rağmen doluluk oranlarının temmuz-ağustos seviyesinde olduğunu belirtti. Ekim ayında da yüksek doluluk oranlarının devam edeceğini öngören Saatçioğlu, erken rezervasyonun iç ve dış pazarda büyük avantajlar sağladığını vurguladı.

Erken Rezervasyonun Önemi:

Hakan Saatçioğlu, erken rezervasyon yaptıranların tatillerini yüzde 35-45 daha uygun fiyata gerçekleştirdiğini ve son yıllarda iç pazardaki erken rezervasyon artışının dikkat çekici olduğunu söyledi. Tarih ilerledikçe erken rezervasyon indirimlerinin azaldığını da hatırlattı.

Calista Luxury Resort’taki Durum:

Calista Luxury Resort Otel Genel Müdürü Ali Kızıldağ ise otellerinin yüzde 90 doluluk oranına sahip olduğunu ve ekim sonuna kadar bu durumun süreceğini belirtti. Kızıldağ, mevsimlerin kaymasıyla kasım ayına kadar sıcak havaların devam ettiğini, iç pazarın yanı sıra Rusya, Almanya, İngiltere gibi ülkelerden gelen turistlerin de Antalya’yı tercih ettiğini ifade etti.

Kaynak: aa