Doğu Karadeniz İçin Kuvvetli Sağanak Uyarısı Doğu Karadeniz İçin Kuvvetli Sağanak Uyarısı

Türkiye’de demir yolu ulaşımı rekor kırdı! İlk 8 ayda TCDD’ye bağlı raylı sistemlerle 177 milyon yolcu seyahat etti. Marmaray, YHT ve Başkentray yoğun ilgi görmeye devam ediyor. #DemirYolu #YHT #Marmaray #TopluTaşıma

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, demir yolu taşımacılığına olan ilginin her geçen gün arttığını ve 2024 yılının ilk 8 ayında demir yolu sistemlerini 177 milyon yolcunun kullandığını bildirdi. Uraloğlu, Marmaray, YHT, Başkentray ve diğer raylı sistemlerin ulaşıma sağladığı katkıları değerlendirdi.

Yolcu ve Uçuş İstatistikleri:

Bakan Uraloğlu, Ağustos ayında TCDD'nin işlettiği tüm hatlarda toplam 20 milyon 667 bin 44 yolcu taşındığını belirtti. Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Hattı ve Başkentray, özellikle kent içi ulaşıma büyük katkı sağladı. Marmaray'ı yalnızca ağustos ayında 16 milyon 679 bin 354 kişi kullanırken, yılın ilk 8 ayında 143 milyon 692 bin 146 yolcu Marmaray ile seyahat etti.

Başkentray ve YHT’nin Başarısı:

Ankara’da Başkentray hattını kullanan yolcu sayısı 8 ayda 15 milyon 456 bin 609’a ulaştı. Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatları da yoğun talep görmeye devam etti ve 8 ayda 8 milyon 296 bin 248 yolcu taşındı.

Demir Yolu Ulaşımının Artan Talebi:

Bakan Uraloğlu, demir yolu ulaşımının güvenli, hızlı ve çevre dostu olması nedeniyle tercih edildiğini vurguladı. Demir yollarındaki gelişmelerin sürdürülebilir ulaşım ve çevreye duyarlı taşımacılık hedeflerine katkı sağladığını ifade etti.

Kaynak: aa