İtalya'da binlerce kişi savaşa karşı barış çağrısıyla yürüdü İtalya'da binlerce kişi savaşa karşı barış çağrısıyla yürüdü

Ümraniye Belediyesi, köpeklere ücretsiz sosyalizasyon ve temel itaat eğitimleri sunan Ümraniye Köpek Eğitim Merkezi’ni (ÜMKEM), Minik Dostlar Parkı’nda hizmete sundu. Sahipli köpeklerin sosyalleşmesi ve şehir yaşamına uyum sağlaması hedeflenen merkez, 8 eğitim parkuru ve geniş alanıyla haftalık seanslar düzenliyor. Ücretsiz hizmetten yararlanmak isteyenler, belediyenin e-belediye sistemi üzerinden kayıt yaptırabiliyor.

Ümraniye Belediyesi’nden Minik Dostlara Ücretsiz Eğitim

Ümraniye Belediyesi, Ümraniye Köpek Eğitim Merkezi’ni (ÜMKEM) Minik Dostlar Parkı'nda hizmete açarak, köpek sahiplerine ve dostlarına yönelik ücretsiz sosyalizasyon ve temel itaat eğitimleri sağlıyor. 2022 yılından beri hizmet veren merkez, 2 bin 600 metrekare alanı, 8 eğitim parkuru ve kum havuzu ile dikkat çekiyor.

Merkez, köpeklerin sahipleriyle uyumlu ve mutlu bir yaşam sürmelerini hedeflerken, şehir hayatına daha iyi adapte olmalarına da katkıda bulunuyor. Eğitimler, "Küçük Irk Seansı" ve "Genel Seans" olmak üzere iki ayrı kategoride veriliyor. Her hafta düzenlenen seanslar, 45 dakika süren 10 seanslık programlarla devam ediyor.

Bakım Evlerinden Sahiplenilen Köpekler Öncelikli

ÜMKEM’de eğitimlerin önceliği, bakımevlerinden sahiplenilen köpeklere verilmekte. Ancak sahipli tüm köpeklerin yararlanabileceği bu ücretsiz eğitim programı, köpeklerin sosyal becerilerini geliştirirken, itaat becerilerini de pekiştiriyor.

Ücretsiz Hizmet İçin Kayıt Gerekli

Köpek sahipleri, Ümraniye Belediyesi’nin e-belediye sistemi üzerinden kayıt yaptırarak bu ücretsiz hizmetten faydalanabiliyor.

Kaynak: dha