Yapay zekayla yaklaşık 162 bin virüs türü keşfedildi Yapay zekayla yaklaşık 162 bin virüs türü keşfedildi

Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, yerli imkanlarla geliştirilen genel maksat helikopteri T625 GÖKBEY'in ilk teslimatına dair önemli açıklamalarda bulundu. TEKNOFEST Adana etkinliği kapsamında yaptığı konuşmada Demiroğlu, GÖKBEY’in teslimatının bu ay içinde yapılacağını belirterek, "Belki 29 Ekim'de ya da daha önce teslimatı göreceğiz" dedi.

GÖKBEY'in Teslimatı Yaklaşıyor

Demiroğlu, GÖKBEY'in teslimatını 30 Ağustos'taki "Zafer Uçuşu" sırasında planladıklarını, ancak bazı testlerin gecikmesi nedeniyle teslimatın ekim ayı içinde gerçekleşeceğini söyledi. Gecikmenin sebebinin testlerin dokümantasyon ve sertifikasyon işleri olduğunu belirtti.

ANKA III: Yıl Sonuna Kadar İlk Deneme Teslimatı

Demiroğlu, Türkiye'nin ilk delta kanat insansız savaş uçağı ANKA III ile ilgili de bilgi verdi. ANKA III'ün görünmezlik özellikleri ve zorlu tasarımıyla öne çıktığını belirten Demiroğlu, yıl sonuna kadar ilk deneme teslimatını gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ve Türk Hava Kuvvetleri'ne bu platformu sunacaklarını ifade etti.

HÜRJET: 2026'da Türk Hava Kuvvetleri'ne Teslimat

Jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET projesinin hızla ilerlediğini belirten Demiroğlu, uçağın 130. uçuşunu gerçekleştirdiğini vurguladı. HÜRJET’in hem Türk Hava Kuvvetleri’ne hem de yurt dışındaki ülkelere teslimatını planladıklarını kaydetti. Mısır ve İspanya’daki uçuşların da ilgi gördüğünü belirtti.

KAAN Projesi: 2025'te Yoğun Test Uçuşları

KAAN Milli Muharip Uçak projesine değinen Demiroğlu, projenin Türkiye'nin en büyük teknoloji projelerinden biri olduğunu söyledi. 2025’te yoğun bir test süreci başlatacaklarını belirten Demiroğlu, 2028'deki teslimat hedeflerinin değişmediğini vurguladı.

TEKNOFEST Coşkusu

Demiroğlu, TEKNOFEST'in önemine dikkat çekerek, bu etkinliğin Türkiye’nin genç nesillerine ilham verdiğini söyledi. "Bu festivalin değerini 10-20 yıl sonra daha iyi anlayacağız. Tüm Türkiye'yi bu coşkuya katılmaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: aa