Türkiye'nin dört bir yanı demir ağlarla örülü. Tarihimizin eski  ulaşım aracı olsada trenler günümüzde beton duvarlar arasından kaçıp doğayla başbaşa yolcuk yapmak isteyenlerle yeniden popiler oldu. İster gezi ister iş gezisi olsun tercih ettiğinize pişman olmayacağınız muhteşem tren seferleri ...

Doğu Ekspresi

Tren, Ankara - Kars güzergâhındaki 1.365,204 kilometrelik, 55 istasyonunu seferini 25 saat 30 dakikada tamamlamakta. Günde karşılıklı birer seferi olan normal hat bu şekilde. Bildiğiniz üzere Kültür Bakanlığınca aynı güzergahta birde özel hazırlanan Turistik Doğu Ekspresi var. Biz sizlere ondan bahsedelim. 
Ankara hareket eden tren sırasıyla Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars illerinden geçmektedir. Dönüş güzergahı ise aynı şehirlerden oluşmaktadır. Turistik Doğu Ekspresi'nin yolculuk süresi ise yaklaşık 32 saat. Normal seferlerde başlangıç ve bitiş noktaları arasında ise 55 ayrı istasyon varken  Turistik Doğu Ekspresi ise 29 istasyonda güzergahtaki illerin belirlenen tristik yerlerini görme fırsatı buluyor. Ankara'dan yola çıktığında birçok köyün yanından geçeceksin. Akşam saatlerinde birçok evin ışığı yanıyor olacak. Gece olduktan sonra yıldızlarla başbaşa kalacaksın. Özellikle büyükşehirlerden geliyorsan hiç görmediğin kadar çok sayıda yıldıza hazır ol!
Sabah güneş doğarken Anadolu manzaraları seni uyandıracak. Kars’a gidene kadar birçok ova, tarla, köy, orman, nehir, göl, ırmak; doğa ile ilgili aklına ne gelirse artık hepsini görmen mümkün.

Toros Ekspresi

Konya-Adana-Konya arasında sefer düzenleyen TCDD Taşımacılık yapan ana hat trenlerinden biri.  Adana, Mersin, Niğde, Konya, Karaman olmak üzere toplam 5 ilin sınırları içerisinden geçiyor. 26 istasyonda duruyor. Hergün düzenli olarak 1 sefer yapılan hat yaklaşık 370 kilometre. Yolculuk, hattın başlangıcı olan Adana'dan, Konya yönüne tüm istasyonlarda beklemeler de dahil olacak şekilde 6 saat 29 dakika sürüyor. Güzargah üzerinde adından da anlaşolacağı gibi Toros dağlarının muhteşem seyri var. Seyir sırasından bir ok tunel ve köprüden geçiliyor. Konya'da ise ucsuz bucaksız bozkır manzarası eşlik ediyor.

Konya Mavi Treni

Konya Mavi Treni, İzmir Mavi Treni ve 4 Eylül Mavi Treni ile birlikte hâlâ hizmet veren 3 Mavi Tren'den biri. Sefer İzmir'den Konya'ya - Konya'dan İzmir'e her gün bir sefer düzenleniyor. 694,811 kilometre olan hat 12 saat 40 dakika sürüyor. Hat üzerinde 33 istasyon var. Seferler gece olduğu için manzarası sınırlı oluyor. Gün doğumlarını tenden izlemek seyayehat edenler için kaçırılmayacak güzellik oluyor.

Zonguldak - Karabük Treni

 Zonguldak - Karabük arasındaki 120,848 kilometre olan bölgesel hat 2 saat 50 dakika sürüyor. Mesafe kısa süre uzun olmasının nedeni güzargahta 33 istasyonun olması. Karadeniz’in muhteşem doğasına tanıklık edebileceğiniz tren seferleri günde 4 kez düzenlenmekte. 

Palandöken’in Zirvesinde Tarihi Bir Miras: Büyük Palandöken Tabyası Palandöken’in Zirvesinde Tarihi Bir Miras: Büyük Palandöken Tabyası

Güney Kurtalan Ekspresi

Güney Kurtalan Ekspresi Ankara-Kurtalan-Ankara arasında haftada 5 gün hizmet veriyor. Türkiye’nin en eski hatlarından birisi olan Güney Kurtalan Ekspresi ile Anadolu’nun bozkırlarını yakından görme fırstı bulabilirsiniz.  Pazartesi, Çarşamba, Cuma, cumartesi ve Pazar günleri hareket eden hat toplamda 1.266,383 kilometre.     Ankara - Tatvan: 65 istasyon, 27 sa 13 dakika sürüyor. Tatvan - Ankara: 66 istasyon 26 sa 27 dakika sürüyor.
Tren yol boyunca Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Diyarbakır ve Batman’dan geçiyor. Trende; pulman, örtülü kuşetli, yataklı ve yemekli vagonlar mevcut. 

Mavi Tern

İzmir Mavi Treni 

Ankara-İzmir arasında düzenli olarak her gün sefer yapan İzmir Mavi Treni’nin hat uzunluğu 883,614 kilometre ve güzergahta 28 istasyon bulunmakta. Ankara-İzmir arasında seyir süresi ortalama 13 saat 40 dakika sürüyor. 
İzmir -Alsancak’tan hareket sonrası Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir geçilerek Ankara’ya ulaşılıyor. İzmir Mavi Treni, Konya Mavi Treni ve 4 Eylül Mavi Treni ile birlikte hâlâ hizmet vermeye devam eden 3 Mavi Tren'den birisidir. Güzergah boyunca Egenin karaya giriş yapan dağları ve Eskişehir, Ankara ovalarının yeşilliklerine görsel şölenine eşlik ediyor.

Göller Ekspresi

Isparta(Burdur)-İzmir(Basmane) hattında her gün karşılıklı olarak işlemekte olan Göller Ekspresi,446,931 kilometre uzunluğunda ve güzergahta 36 istasyon bulunmakta.  Basmane’den saat 23:00'da, Isparta’dan 22:30’da hareket eden trenin ortalama seyahat süresi 8 saat 30 dakika sürüyor. Göller Ekspresini kullanacak olan Burdur yolcuları için Gümüşgün durağı ile Burdur arasında otobüslerle aktarma yapılıyor.

Van Gölü Ekspresi

Van Gölü Ekspresi; Ankara-Tatvan-Ankara arasında haftada 2 gün çalışan 1.352,430 kilometrelik, 62 istasyonu olan TCDD’nin anahat trenlerinden birisidir. Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ, Muş ve Tatvan duraklarından geçen tren, Ankara’dan salı ve pazar günleri, Tatvan’dan ise salı ve perşembe günleri hareket ediyor. Pulman, örtülü kuşetli, yataklı ve yemekli vagon imkanları ile 25 saat sürüyor. Seyehat severler bu hatta yeni lokasyonlar keşfetme imkanı buluyor.  Van Gölü bazı istasyonlarda uzun molalar verdiği için gittiğiniz şehirdeki yöresel lezzetlerin de tadına bakabilirsiniz. 

Ege Ekspresi

Günlük karşılıklı 1 adet seferin düzenlendiği tren hattı 620,430 kilometre ve 32 istasyon bulunmakta. Sefer süresi ise yaklaşık 10 saat 30 dakika sürüyor. İzmir (Basmane), Manisa, Akhisar, Soma, Balkesir, Kütahya, Eskişehir güzergahında birbirinde eşsiz manzaralar sizlere eşlik ediyor. Ege Ekspresi özellikle yaz aylarında çoğu tatilcinin ve turistin tercih ettiği ulaşım aracı haline geldi. 

Fırat Ekspresi

Fırat Ekspresi Elazığ-Adana-Elazığ arasında her gün düzenli olarak işleyen TCDD Taşımacılık ana hat trenlerinden birisi. Hat uzunluğu 511 km, 43 istasyon bulunmakta yaklaşık 10 saatte seyehat tamamlanıyor. Elazığ'dan başlayna sefer Malatya, Narlı, Osmaniye'den sonra Adanada son buluyor. Fırat Ekspresi güzergahtaki doyumsuz doğal güzelliklerin tanı sıra tarihi yerlere ulaşım kolaylığından dolayıda tercih ediliyor. 

Fırat Ekspiresi

Editör: Haber Merkezi - SK