Küresel piyasalar negatif seyrediyor Küresel piyasalar negatif seyrediyor

Enerji Bakanı Bayraktar, Sao Tome ve Prinsipe ile hidrokarbon işbirliklerini görüştü. Türkiye, Somali'den sonra Afrika'daki enerji ortaklıklarını genişletiyor.

Türkiye ve Sao Tome Offshore Hidrokarbon İşbirliği Görüşmesi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İstanbul’da Sao Tome ve Prinsipe Altyapı ve Doğal Kaynaklar Bakanı Jose do Nascimento Carvalho de Rio ile bir araya gelerek, iki ülke arasında offshore hidrokarbon sahalarındaki işbirliklerini değerlendirdi. Bakan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu görüşmenin Afrika’daki enerji işbirliklerini genişletmek adına önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Somali ile Başlayan Kıtalararası İşbirliği Büyüyor
Bayraktar, Türkiye’nin Somali sularındaki işbirliği ve keşif çalışmalarını hatırlatarak, Somali ile yapılan Savunma ve Ekonomi İşbirliği Çerçeve Anlaşması’nın ardından, kıtalararası enerji işbirliğinin Sao Tome ile devam edeceğini belirtti. Türkiye, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'ni Somali’ye göndererek burada yeni keşif çalışmaları yürütmeye hazırlanıyor.

Enerji Diplomasisi Genişliyor
Bu anlaşmalar, Türkiye’nin Afrika kıtasında hidrokarbon keşifleri ve işbirliklerini artırma hedefiyle enerji diplomasisini genişletme çabalarının bir parçası. Bayraktar, uluslararası enerji diplomasisini sürdürerek Türkiye'nin küresel enerji pazarındaki yerini sağlamlaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Kaynak: aa