6 Ekim Pazar günü, Türkiye genelinde 60’tan fazla şehirde Filistin’e destek yürüyüşleri düzenlenecek. Yürüyüşlerde, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına dikkat çekilecek.

Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu bünyesinde oluşturulan Filistin Dayanışma Platformları, 6 Ekim Pazar günü Türkiye genelinde geniş çaplı yürüyüşler düzenleyecek. 60’tan fazla şehirde gerçekleşecek olan bu yürüyüşlerde, İsrail’in 7 Ekim 2023’te başlayan saldırılarına karşı tepkiler dile getirilecek ve Filistin’e destek verilecek. Gazze'ye destek içeren pankartlar ve Türk, Filistin bayraklarının taşınacağı yürüyüşler, çeşitli meslek gruplarının katılımıyla gerçekleşecek.

"Vahşeti İfşa İçin Meydanlarda Olacağız"

Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mahitapoğlu, İsrail’in 1948'den bu yana Filistin'de sürdürdüğü saldırıları daha da artırdığını belirtti. Mahitapoğlu, İsrail’in bu saldırılarını ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği’nden aldığı destekle genişlettiğini ve Lübnan, Suriye, Yemen, İran gibi diğer bölgelere de yaydığını vurguladı.

492 Hafız İçin İcazet Töreni Düzenlendi 492 Hafız İçin İcazet Töreni Düzenlendi

81 İli Kapsayacak Eylemler

Mahitapoğlu, Filistin’e destek yürüyüşlerinin şu anda 60 ilde netleştiğini, ancak hedeflerinin tüm 81 ilde bu eylemleri düzenlemek olduğunu belirtti. "Tüm Türkiye’yi kapsayacak eylemler için çalışmalarımız sürüyor. 6 Ekim'de 81 ilde Filistin'e destek, İsrail ve destekçilerine karşı protesto mitingleri düzenleyeceğiz," dedi. Mahitapoğlu, Türkiye'deki tüm vatandaşları bu yürüyüşlere katılmaya çağırdı.

Ankara’da 1 Milyona Yakın Katılım Bekleniyor

Ankara’daki yürüyüş için büyük bir katılım bekleniyor. 6 Ekim saat 13.30’da Kurtuluş Parkı’ndan Anadolu Meydanı’na kadar sürecek yürüyüşe yaklaşık 1 milyon kişinin katılması bekleniyor. Mahitapoğlu, bu yürüyüşün Türkiye ve dünyaya güçlü bir mesaj vereceğini belirterek, "Bu bir insanlık meselesi. Vicdanı olan herkesi aileleriyle birlikte bu yürüyüşe davet ediyoruz," dedi.

400’den Fazla Destek Eylemi Yapıldı

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) bünyesindeki yaklaşık 40 sivil toplum kuruluşu, bugüne kadar 400’den fazla Filistin’e destek eylemi gerçekleştirdi. Mahitapoğlu, yürüyüşlerde toplumun her kesiminden insanları bir araya getirmeyi hedeflediklerini ve büyük bir dayanışma ortamı yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

Kaynak: aa