Trabzonspor camiasının efsane başkanlarından Mustafa Şamil Ekinci, 83 yaşında hayatını kaybetti. Kulübün kazandığı 4 lig şampiyonluğuna ve birçok başarıya imza atan Ekinci'yi saygıyla anıyoruz. #MustafaŞamilEkinci #Trabzonspor

Trabzonspor camiası, eski başkanlarından Mustafa Şamil Ekinci'nin vefatıyla büyük bir kayıp yaşadı. Kulüpten yapılan açıklamada, 83 yaşındaki Ekinci’nin hayatını kaybettiği duyuruldu. Kulüp, Ekinci’ye Allah’tan rahmet dilerken, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Aslen Kırşehirli olan Mustafa Şamil Ekinci, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamlamış, ailesinin fabrika kurma amacıyla geldiği Trabzon’da uzun yıllar iş hayatına devam etmişti. 1970 yılında Trabzonspor'da yönetim kurulu üyeliğiyle kulüpteki görevlerine başlayan Ekinci, 1975 yılında başkanlığa seçilmiş ve kulübü altın bir döneme taşımıştı.

Trabzonspor’un İlk Anadolu Şampiyonu

Ekinci’nin başkanlığının ilk sezonunda, 1975-1976 sezonunda, Trabzonspor, İstanbul hegemonyasına son vererek Anadolu’dan çıkan ilk şampiyon takım olmuştu. Bu dönemde Trabzonspor, 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazanarak önemli başarılara imza atmıştı.

Amazonlar Dragon Kadın Kürek Takımı, İstanbul’daki Şampiyona İçin Hazırlanıyor Amazonlar Dragon Kadın Kürek Takımı, İstanbul’daki Şampiyona İçin Hazırlanıyor

Ekinci, 1983-1985 yılları arasında Trabzonspor Divan Kurulu Başkanlığı görevinde de bulunmuş ve 1995 yılında Faruk Özak yönetiminde başkan yardımcılığı görevini üstlenmişti. Yöneticilik ve başkanlık yaptığı dönemlerde Trabzonspor toplam 17 kupa kazandı.

Şamil Ekinci'nin Trabzonspor Müzesi

2011 yılında Trabzonspor’un başarılarının sergilendiği müzeye Mustafa Şamil Ekinci'nin ismi verilmişti. Bu onur hakkında Ekinci, "Hayatımın en büyük hediyesini aldım." diyerek duygularını ifade etmişti.

Trabzonspor’un açıklamasında, Ekinci’nin Trabzon’a ve Trabzonspor’a olan sevgisi ve bağlılığı vurgulanarak, "Trabzonspor ile tanıştığı ilk günden hayatının son anına kadar çok sevdiği şehri ve camiası için elini taşın altına koymaktan hiç çekinmedi." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: aa