Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mersin'de iki yeni kurumun açılışını gerçekleştirdi. Narin ve Sıla bebek davalarının yakından takipçisi olduklarını vurguladı. #AileveSosyalHizmetler #NarinKız #SılaBebek #Mersin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mersin'deki temasları kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Toroslar Çocuk Evleri Sitesi Hizmet Binası'nın açılış törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada, Mersin'e kazandırılan bu iki yeni kurumun açılışını gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Göktaş, çocuklar için sevgi dolu ve güvenli bir ortam sunan Çocuk Evleri Sitesi'nin hayata geçirildiğini vurguladı. Ayrıca, vatandaşların ihtiyaçlarına daha hızlı yanıt verebilmek için yeni İl Müdürlüğü binasının da hizmete açıldığını belirtti.

Bakan Göktaş, devletin, anne ve babalarından ayrı düşen çocuklar için güvenli bir liman olduğunu ifade ederek, çocukların korunmasının, bakanlığın en temel önceliği olduğunu söyledi. "Çocuklar, hepimizin umudu ve geleceğimizin teminatıdır. Onlara sağlıklı ve mutlu bir hayat sunmak, en büyük sorumluluklarımızdandır," dedi.

Açılan Yeni Kurumlar

Mersin'e kazandırılan Toroslar Çocuk Evleri Sitesi'nin, çocukların sosyal çevreden kopmadan büyümelerini sağlayacağını belirten Göktaş, 13-18 yaş arasında 50 çocuğun bu güvenli ortamda eğitim ve sosyalleşme imkânına sahip olacağını söyledi. Çocukların sanatsal ve sportif faaliyetlerle kaliteli zaman geçirebileceği bir alan oluşturulduğunu belirten Bakan Göktaş, Mersin’de ayrıca 159 çocuğun 25 çocuk evinde, 113 çocuğun 2 çocuk evleri sitesinde, 30 çocuğun ise ihtisaslaştırılmış çocuk evleri sitesinde himaye edildiğini dile getirdi.

Suçluların En Ağır Cezayı Almasının Takipçisiyiz

Bakan Göktaş, son günlerde kamuoyunu derinden etkileyen Narin ve Sıla bebek olaylarına da değinerek, "Bu çocuklar bu milletin, hepimizin evladıdır. Bakanlık olarak her iki dava sürecine de müdahil olacağız ve suçluların en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız," dedi. Göktaş, çocukların can güvenliğini tehdit eden her duruma karşı sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

Çankırı Yaylaları Vargit Çiçekleriyle Renklendi Çankırı Yaylaları Vargit Çiçekleriyle Renklendi

Evde Bakım Yardımları

Göktaş, bakanlığın yürüttüğü sosyal hizmetler hakkında da bilgi verdi. Evde Bakım Yardımı kapsamında 550 bin vatandaşın faydalandığı yardımlardan söz eden Bakan Göktaş, eylül ayında toplam 4,9 milyar lira yardımın hesaplara yatırıldığını belirtti. Bu kapsamda her hak sahibine aylık 9 bin 77 lira ödeme yapıldığını kaydetti.

Katılımcılar ve Açılış Töreni

Tören, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, AK Parti Mersin milletvekilleri, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış kurdelesi, dualarla kesilerek hizmet binaları resmen açıldı.

Kaynak: aa