Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın (WSBK) 7. durağı olan Portekiz'deki Autódromo Internacional do Algarve pistinde, üç zaferle tarihi bir başarıya imza attı. İlk yarışı kazanarak üst üste 11 galibiyet rekoruna ortak olan Razgatlıoğlu, pazar günü gerçekleştirilen Superpole yarışında üst üste 12. galibiyetini alarak bu rekoru kırdı. Hafta sonunun 2. yarışını da kazanarak üst üste 13. zaferle rekorunu bir üst seviyeye taşıdı.

Rekorlarla Dolu Bir Hafta Sonu

Toprak Razgatlıoğlu, Portekiz'deki zorlu pistte büyük bir mücadele sergiledi. Cumartesi günü gerçekleşen ilk yarışta Alvaro Bautista ve Jonathan Rea’nın 11 galibiyetlik rekoruna ortak oldu. Pazar günü yapılan Superpole yarışında ise elde ettiği zaferle üst üste 12. galibiyeti alarak rekoru kırdı. Aynı gün gerçekleşen ikinci yarışta da damalı bayrağı ilk gören isim olarak üst üste 13 zaferle Dünya Superbike Şampiyonası tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Amazonlar Dragon Kadın Kürek Takımı, İstanbul’daki Şampiyona İçin Hazırlanıyor Amazonlar Dragon Kadın Kürek Takımı, İstanbul’daki Şampiyona İçin Hazırlanıyor

Genel Klasmanda Önemli Bir Avantaj

Portekiz hafta sonundan 62 tam puanla ayrılan Toprak Razgatlıoğlu, genel klasmandaki puanını 365'e yükseltti. En yakın rakibi Bulega ile puan farkını 92’ye çıkaran Razgatlıoğlu, şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etti.

Merakla Beklenen Fransa Etabı

Dünya Superbike Şampiyonası’nda sezonun 8. etabı, 6-8 Eylül tarihlerinde Fransa’da koşulacak. Merakla beklenen bu yarışlar, Red Bull TV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Kaynak: Haber Merkezi