Depremzedeler yeni yuvalarına kavuştu! İskenderun’da TOKİ konutlarına taşınan aileler, zorlu günleri geride bıraktı. #TOKİ #Depremzedeler #İskenderun

MSB: Irak ve Suriye’de 2 Bin 13 Terörist Etkisiz Hale Getirildi MSB: Irak ve Suriye’de 2 Bin 13 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen İskenderun’da evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşlar, TOKİ’nin yapımını tamamladığı konutlara yerleşmeye başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın öncülüğünde başlatılan çalışmalar kapsamında Düğünyurdu, Aşkarbeyli ve Cebike mahallelerinde yapımı planlanan 3 bin 986 konuttan 1877’si tamamlandı. Oturma hazır hale getirilen dairelerden 374’ünün anahtarları hak sahiplerine teslim edildi.

Depremzedeler Güvenli Yuvalarında

Deprem sonrası yaşanan zorlukları geride bırakan aileler, yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Yeni yuvasına taşınanlardan biri olan 26 yaşındaki Merve Özer, eşi ve çocuğuyla birlikte kaldığı evin depremde yıkıldığını belirterek, "Zor günlerin ardından yeni evimize yerleştik ve düzenimizi kurduk. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum, Allah razı olsun." dedi. Özer, artık daha güvende hissettiğini ve emeği geçen herkese minnettar olduğunu ifade etti.

Eksiklikler Hızla Gideriliyor

Konteyner evden yeni konutuna taşınan 60 yaşındaki Cengiz Yalman, bloklarda küçük eksikliklerin hızla giderildiğini belirterek, "Kilit dahi bozulsa hemen müdahale ediyorlar." diye konuştu.

"TOKİ'den Ev Çıkması Hayatımın En Güzel Müjdesi"

72 yaşındaki Kazım Kara, yıkılan evinin enkazından kurtarıldıktan sonra bir süre şehir dışında yaşadığını anlattı. Kurada adının çıkmasıyla şehre döndüğünü belirten Kara, "TOKİ'den ev çıkması belki de hayatımın en güzel müjdesi oldu. Yıllarca kazandıklarımızı ev ve eşya için harcamıştık ama depremden sonra her şeyi geride bıraktık. Devletimize teşekkür ediyorum." dedi. Kara, diğer depremzedelerin de bir an önce yeni evlerine kavuşması için dua ettiğini dile getirdi.

Kaynak: aa