Ticaret Bakanlığı, 2023'ün ilk 8 ayında tüketici haklarına aykırı uygulamalara karşı 815 milyon lira ceza uyguladı! Detaylar için takipte kalın. #TüketiciHakları #TicaretBakanlığı

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin haklarını korumak ve piyasa düzenlemelerini denetlemek amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında bu yılın ilk 8 ayında toplam 815 milyon 323 bin 796 lira idari para cezası uyguladı. Bakanlık, özellikle tüketicilerin taraf olduğu sözleşmeler, ürün güvenliği, reklamlar ve haksız ticari uygulamalar gibi konularda sıkı denetimler gerçekleştirdi.

Denetimlerde Uygulanan Cezalar:

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından tüketici haklarını ihlal eden faaliyetlerin önlenmesi amacıyla sürekli olarak denetim yapıldığı belirtildi. Özellikle mesafeli sözleşmeler, abonelik hizmetleri, ön ödemeli konut satışları, devre tatil, paket tur gibi alanlarda tüketicilerin taraf olduğu sözleşmelerde tespit edilen ihlallere, ocak-ağustos döneminde toplamda 432 milyon 389 bin 365 lira ceza kesildi.

Bakanlık, ayrıca ürün güvenliği kapsamında, piyasada bulunan tekstil, ayakkabı, oyuncak, kırtasiye ve çocuk bakım ürünleri gibi tüketici ürünlerinin denetimlerini de sürdürdü. Bu denetimlerde ise 16 milyon 386 bin 452 lira para cezası uygulandı.

Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalara Cezalar:

FED'in faiz indirimi New York borsasına doping etkisi yaptı FED'in faiz indirimi New York borsasına doping etkisi yaptı

Reklam ve haksız ticari uygulamalar için yapılan denetimlerde 165 milyon 41 bin 612 lira ceza uygulanırken, taşra teşkilatları tarafından yürütülen fiyat etiketi ve hizmet bedeli denetimleri sonucunda 201 milyon 506 bin 367 lira ceza verildi.

Bakanlık, tüketici haklarının korunması ve güvenli ürünlerin piyasada kalmasını sağlamak amacıyla denetimlere titizlikle devam edileceğini belirtti.

Kaynak: aa