Türk Hava Yolları (THY), Şanlıurfa Göbeklitepe’de bulunan ve "dünyanın ilk ekmeği" olarak nitelenen ekmeği, 22 Eylül’de İstanbul’dan New York’a icra edilen "TK-3" seferinde yolculara tanıttı. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, 12 bin yıllık geçmişi olan bu ekmeğin, Göbeklitepe ve Taş Tepeler bölgesinde yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkan "medeniyetin ilk buğday tanesi"nden üretildiği belirtildi.

"Business Class" Misafirlerine Sunuldu

THY’nin "business class" yolcularına sunduğu bu özel ekmek, tereyağı ve zeytinyağı eşliğinde sıcak olarak servis edildi. Türk DO&CO catering şirketi tarafından hazırlanan ekmek, ödüllü şef Ömür Akkor ve akademisyen Çetin Şenkul’un danışmanlığında üretildi. Bu özel ürün, THY’nin geleneksel Türk kültürünü modern yeniliklerle birleştirme amacını yansıtıyor.

Anadolu’nun Tarım Tarihini Yansıtıyor

Göbeklitepe ve Karahantepe’deki kazılarda elde edilen antik buğday türlerinden üretilen ekmek, Anadolu’nun tarım tarihine ışık tutuyor. Bu bölgeden elde edilen buğday, 12 bin yıl önce evcilleştirilmiş ve insan beslenme alışkanlıklarını kökten değiştirmişti.

THY: Uçuş İkramında Dünya Lideri

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, bu eşsiz lezzetin yolculara sunulmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bolat, "Türk mutfağına özgü bu ekmeği yolcularımıza sunarak gastronomi tarihine ışık tutuyoruz. Misafirlerimizin bu yeni ürünü takdir edeceğini umuyoruz" dedi.

Evlerdeki elektronik cihazların güvenli kullanımında doğru şarj ve güncelleme uyarısı Evlerdeki elektronik cihazların güvenli kullanımında doğru şarj ve güncelleme uyarısı

THY, menülerindeki ürünlerin yüzde 80'ini yerel üreticilerden temin ederek, dünya çapında tanınan uçuş ikram kalitesini sürdürmeye devam ediyor.

Kaynak: aa