Diyarbakır'da düzenlenen Sur Kültür Yolu Festivali, ilk 3 günde 1 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Festival, 20 Ekim'e kadar sürecek.

Diyarbakır'da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen ve 12 Ekim'de başlayan 3. Sur Kültür Yolu Festivali, yoğun ilgiyle karşılandı. Festivalin ilk üç gününde yaklaşık 1 milyon ziyaretçi katıldı. Festival, 20 Ekim’e kadar sürecek ve 46 farklı noktada 250'ye yakın etkinlik düzenlenecek.

Sur Kültür Yolu Festivali’ne Yoğun İlgi

Narin’e ithaf edilen özel bölüm yürekleri burktu Narin’e ithaf edilen özel bölüm yürekleri burktu

Diyarbakır’ın kültürel zenginliklerini ön plana çıkaran Sur Kültür Yolu Festivali, Mezopotamya’nın çok dinli, çok dilli ve çok kültürlü yapısını yansıtıyor. Tiyatro temsilleri, konserler ve çocuk programları gibi birçok etkinlikle katılımcılara unutulmaz anlar yaşatan festival, Diyarbakır'ın turizmine de büyük katkı sağladı. Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, ilk üç gün sonunda 1 milyon ziyaretçinin festivale katıldığını belirterek, otel doluluk oranlarının %95 seviyesine ulaştığını söyledi.

20 Ekim’e Kadar Daha Fazla Katılımcı Bekleniyor

Sabahattin Genç, festivalin büyük ilgi gördüğünü ve bu sayede 20 Ekim’e kadar daha fazla ziyaretçi beklediklerini ifade etti. Ayrıca, festivalin Diyarbakır’ı ulusal ve uluslararası alanda tanıtarak kentin kültürel mirasını geniş kitlelere ulaştırmayı amaçladığını vurguladı. Nevruz Parkı’nda düzenlenen konserler, otopark sorunu yaşanmaması sayesinde büyük ilgi topluyor.

Kültür ve Sanat Festivale Akın Etti

Diyarbakır halkı ve çevre illerden gelen ziyaretçiler, festivalin kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle buluştu. Hem yerel hem de ulusal sanatçıların sahne aldığı festivalde, Türkçe ve Kürtçe şarkıların yanı sıra tiyatro ve çocuk etkinlikleri de yer aldı.

Kaynak: dha