Trabzon'un Maçka ilçesindeki UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Sümela Manastırı, bu yılın ocak-eylül döneminde 395 bin 994 ziyaretçiyi ağırladı. Ziyaretçilerine tarih ve doğayı bir arada sunan manastır, özellikle yaz aylarında yoğun ilgi gördü.

Alanya'nın 3 Bin Yıllık Syedra Antik Kenti Tiyatrosu Gün Yüzüne Çıkıyor Alanya'nın 3 Bin Yıllık Syedra Antik Kenti Tiyatrosu Gün Yüzüne Çıkıyor

Trabzon’un Maçka ilçesinde Altındere Vadisi Milli Parkı sınırlarında, 300 metre yüksekteki kayalara oyularak inşa edilen Sümela Manastırı, doğa ve tarih tutkunlarının vazgeçilmez duraklarından biri olmaya devam ediyor. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan manastır, bu yılın ocak-eylül ayları arasında toplam 395 bin 994 turisti ağırlayarak kültür ve doğa turizmine büyük katkı sağladı.

Yaz Aylarında Yoğun Ziyaretçi Akını

En yoğun dönemi yaz aylarında yaşayan manastır, özellikle ağustos ayında 111 bin 814 turisti ağırladı. Ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunan Sümela, trekking, dağ bisikleti ve foto safari gibi çeşitli etkinliklerle de dikkat çekiyor.

"Azize Varvara" Kilisesi Ziyaretçilerin Gözdesi

Manastır bünyesindeki Aya Varvara Kilisesi, kültürel miras ve tarih açısından önemli bir durak olarak dikkat çekiyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, Sümela Manastırı'nın her yıl artan ziyaretçi sayısıyla bölgenin turizm potansiyeline katkıda bulunduğunu belirtti.

Kaynak: aa