Manisa Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş, kimyagerlik bilgisiyle eşi Emine Aguş’un kolonya markası kurma hayalini gerçekleştirdi. Manisa’nın dünyaca ünlü yerel ürünlerinden yapılan kolonyalar, patent alarak eşinin markası altında satışa sunuldu.

Torkul Göleti: Sonbaharın Renk Cümbüşü Torkul Göleti: Sonbaharın Renk Cümbüşü

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Osman Aguş, eşi Emine Aguş’un yıllardır kurduğu kolonya markası hayalini gerçeğe dönüştürdü. Kimya alanında yüksek lisans ve doktora derecelerine sahip olan Osman Aguş, Manisa’nın dünyaca ünlü yerel ürünlerinden ilham alarak kolonyalar üretti. Bu özgün ürünler, 20 yıllık bir hayali gerçeğe dönüştürdü ve patentleri alınarak Emine Aguş’un markası altında satışa sunulmaya başlandı.

Eşinin Hayaline Kimyagerlik Dokunuşu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde kimya doktorasını tamamlayan Osman Aguş, 2 yıllık Ar-Ge çalışmasının ardından, Manisa’nın Sultaniye üzümü, mesir, Manisa lalesi, anemon ve asma yaprağından elde ettiği kolonyaları üretti. Eşinin kolonyalara olan ilgisi ve hayalini gerçeğe dönüştürme isteğiyle yola çıktıklarını belirten Aguş, “Manisa’nın kültürel zenginliklerini tanıtarak eşimin hayalini gerçekleştirdik,” dedi.

"Manisa’nın Zenginliklerini Dünyaya Taşıyoruz"

Kendi markasını oluşturma gururunu yaşayan Emine Aguş, "Bu hayalimiz, evliliğimizin başından beri konuştuğumuz bir projeydi. Şimdi Manisa’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini kolonyalarımızla temsil ediyoruz. Ürünlerimizle şehrimize güzel bir değer kattığımızı düşünüyoruz," diyerek mutluluğunu paylaştı.

Aguş çifti, Manisa’ya özgü kolonyalarını yurt dışına tanıtma ve şehrin marka değerini daha da yükseltme hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: dha