Şehit yakınları ve gaziler için büyük kolaylık! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile TCDD arasında imzalanan yeni protokol sayesinde, ücretsiz seyahat biletleri artık daha hızlı ve pratik bir şekilde alınabiliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarına yönelik önemli bir yenilik getirerek, ücretsiz seyahat haklarını daha erişilebilir hale getirdi. Bakanlık ile TCDD Taşımacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol sayesinde, bu hak sahipleri artık daha hızlı ve pratik bir şekilde biletlerini alabilecekler.

Kötü Kokular Gelen Evden 3 Kamyon Dolusu Çöp Çıkarıldı Kötü Kokular Gelen Evden 3 Kamyon Dolusu Çöp Çıkarıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları ve gazilerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla birçok alanda destek sağlamaya devam ediyor. Bu destekler arasında yer alan ücretsiz seyahat kartları, hak sahiplerine demiryolları ve denizyollarının şehir içi ve şehirlerarası hatlarında, belediyelere ve belediye şirketlerine ait toplu taşıma araçlarında ücretsiz yolculuk imkanı sunuyor.

Yeni imzalanan protokol ile şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının bilgileri anlık olarak sistemde doğrulanacak ve böylece biletleme işlemleri elektronik ortamda kolaylıkla gerçekleştirilebilecek. Daha önce bilet alabilmek için TCDD Taşımacılık A.Ş.'ye kayıt yaptırma zorunluluğu bulunan hak sahipleri, artık bu işlemi herhangi bir kayıt gerektirmeden, elektronik ortamda hızlıca tamamlayabilecekler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şehitlerimizin emanetlerine ve gazilerimize sahip çıkmak en öncelikli görevlerimizdendir. Bu protokol sayesinde, onların seyahatlerini daha kolay ve konforlu hale getirdik. Tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi