Aslı Mavitan Balkaş 22 Kasım 1980 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Aslı Mavitan'ın annesi Yıldız Arhan 1973 yılında Türkiye güzeli seçilmiştir. Babası ise herkes tarafından bilinen Hayık Aram Tataryan yani Hayko'dur. Aslı Mavitan Balkaş'ın anne ve babası henüz o 2 yaşındayken boşanmışlardır. Boşanmanın ardından kendisi 8 yaşında iken annesi iş insanı olan Ahmet Mavitan ile evlenmiştir.

Aslı Mavitan Balkaş1998 yılında 18 yaşına bastığı zaman kendi isteği ve mahkeme kararı ile üvey babasının soy adını almıştır. Bunun yanında öz babasının dininden çıkmış ve Müslümanlığı kabul etmiştir. Gerçek babasının ilk eşinden Alex isimli kardeşi vardır. Kardeşi Alex'de şarkıcılık mesleği yapmaktadır. Bunun yanında annesinin ikinci eşi olan Ahmet Mavitan'dan da bir erkek kardeşi bulunur. Annesi Yıldız Arhan ve soy adını aldığı Ahmet Mavitan 2015 yılında boşanarak yollarını ayırmıştır. 

Aslı Mavitan Balkaş Kariyeri

Liseyi İstanbul'da okuyan Aslı Mavitan Balkaş üniversite eğitimini de İstanbul'da tamamlamıştır. Yeditepe Üniversitesi Radyo ve Televizyon bölümünü başarılı bir şekilde tamamlamıştır. TV8'de spikerlik yaptığı zamanlarda 2011 yılında Yılın En İyi Hafta Sonu Ana Haber Spikeri ödülünü almıştır. Sonrasında 2012 yılında da aynı ödüle layık görülmüştür. Bunun yanında pek çok farklı kanalda spikerlik ve sunuculuk yapmıştır. Aslı Mavitan Balkaş'ın hobileri arasında ata binme, kitap okuma ve spor yapma yer alır.  

2014 yılında Beyaz TV'de başlayan İşin Aslı programını sunmuştur. Programa düzenli bir şekilde katılan Psikolog Doktor Zafer Akıncı ile beraber son derece eğlenceli ve faydalı bilgiler sunmuştur. 12 yıl boyunca spikerlik yaptıktan sonra kardeşi yönetmen Emir Mavitan sayesinde oyunculuğa geçiş yapmıştır. Oyunculuk kariyerine kardeşinin çektiği Göçebe isimli filmle başlamıştır. Ünlü spiker ve sunucu günümüzde farklı projelerde rol alarak oyunculuk kariyerini geliştirmektedir. 

Aslı Mavitan Rol Aldığı Dizi ve Filmler

-Re-Era (Kısa Film-2013)

-Nereden Nereye (2016)

-7 Yüz (2017)

Eylül Aşkın İle Roma'da Keyifli Bir Sohbet: Yasemin Sannino Konuk Oldu Eylül Aşkın İle Roma'da Keyifli Bir Sohbet: Yasemin Sannino Konuk Oldu

-Arka Sokaklar (2017-2018)

-Ufak Tefek Cinayetler (2018)

-Hayat Sırları (2017-2018)

-Gülperi (2018-2019)Ruins

-Bir Aile Hikayesi (2019)

-Menajerimi Ara (2020)

-Kardeşlerim (2021-2022)

-Ruins: Episode 1-Golden Immortal (2022)

Aslı Mavitan Balkaş Evli mi?

Aslı Mavitan Balkaş evli mi konusu merak edilir. Program sunucusu ve haber spikeri Aslı Mavitan gittigidiyor.com'un Otomotiv Kategori Müdürü olan Kaan Balkaş ile hayatını birleştirdi. Büyük Kulüp'te gerçekleşen düğüne cemiyet ve sanat dünyasından pek çok ünlü katıldı.

Yıldız Arhan ile Hayko Tataryan'ın kızı olan Aslı Mavitan Mustafa-Burçin Balkaş'ın oğulları Kaan Balkaş ile 2015 yılında evlendi. Büyük Kulüp'te gerçekleştirilen düğüne sanat ve cemiyet dünyasından yaklaşık 400 konuk katıldı. Çiftin nikah şahitliğini ise Savaş Toprak, Birce Akalay, DJ Hayk Davulcu ve Savaş Toprak yaptı. Mug Production sahibi ve Aslı Mavitan'ın kardeşi olan Emir Mavitan'ın hazırlamış olduğu klip ile düğün başladı.

Aslı Mavitan'ın babasının ilk eşinden olan abisi şarkıcı Alex Tataryan'da çift için yeni singleında yer alan parçaları söyledi. Aslı Mavitan'ın düğününde ilk kez yeni şarkılarını söyleyen Alex Tataryan davetlilerden büyük alkış aldı. Aslı Mavitan'ın gelinliğini Figen Bağzıbağlı tasarlarken damat Kaan Balkaş'da Muzaffer Çaha'nın dikmiş olduğu damatlığı tercih etti. Son derece renkli geçen düğünün ardından çift balayı için Las Vegas'ı tercih etti. 

Aslı Mavitan ile Kaan Balkaş evlendikten yaklaşık 2.5 sene sonra 2018 yılında yollarını ayırmaya karar verdiler. Çift anlaşmalı olarak tek celse de boşandı. Aslı Mavitan Balkaş çocuğu var mı sorusu da bu dönemde çok sık araştırıldı. Aslı Mavitan ile Kaan Balkaş'ın bu evlilikten çocukları bulunmuyor. 

Editör: Haber Makale