BDDK'nın son verilerine göre, son bir yıl içinde batık kredi en çok Bilecik'te arttı. Bilecik'te batık kredi tutarı bir önceki yıl ki 174 milyon liradan 696 milyon liraya çıkarak çok büyük bir artış gösterdi. Batık kredide  Bilecik'i sırasıyla Giresun, Yalova ve Şanlıurfa izledi. 6 ilimizin toplam batık kredi tutarı %60'tan fazla artış gösterdi. Batık kredilerin toplam nakdi kredilere oranı incelendiğinde, Bilecik'in yanı sıra (Karadeniz illeri Giresun ve Rize hariç) Güneydoğu illerinde de performansın düştüğü görüldü.

İstanbul'da ise batık kredi artışı %27 olarak gerçekleşti ve bu oran Türkiye genel ortalamasına yakın bir seviyede kaldı. Anadolu illerinde batık kredi tutarının sürekli bir artış gösterdiği verilere yansıdı, Ardahan ve Ankara verileri batık kredi miktarında azalma yaşandığını gösterdi. Büyükşehirler arasında, Ankara hem batık kredi miktarının azaldığı hem de batık kredilerin toplam nakdi kredilere oranının bozulmadığı Türkiye'nin tek il olarak kayıtlara geçti.

Fed'den 4 Yıl Sonra Faiz İndirimi: 50 Baz Puanlık Karar Fed'den 4 Yıl Sonra Faiz İndirimi: 50 Baz Puanlık Karar

BDDK ayrıca depremden etkilenen illerle ilgili de özet bir veri paylaşımında bulundu. Buna göre ihtiyaç kredilerinin geri dönüş performansına bakıldığında, depremden etkilenen iller olan Hatay, Adıyaman ve Malatya'da batık kredilerin toplam ihtiyaç kredilerine oranının %70 ile %80 arasında arttığı gözlemlendi.

Editör: Haber Merkezi - SK