IQ testleri çözmeyi sevenler veya bulmacalara merak saranlar çok karşılaşır bu tarz sorularla. Beyin testleri sadece bir değerlendirme aracı değil, aynı zamanda bilişsel yeteneklerimizi harekete geçirmeyide sağlar. Eskiden özellikle gazetelerin haftasonu eklerinde olurdu bu beyin aktivitelerini geliştirici eğlencili bulmaca ekleri. Teknoloji ile birlikte artık dijital ortama taşındı. Görsele bakıp dikkatımızı yoğunlaştırıp önce varsa hatayı görmek ardından doğruyu yapmak için odak ve hızlı düşünme yapmak lazım. 

Şimdi gelelim görseldeki sorumuza: 20 saniyede dehanızı gösterin sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek cevabı bulun. Hadi bakalım

Tunceli, 80,8 Yıl ile Türkiye'nin En Uzun Yaşam Süresine Sahip İli Oldu Tunceli, 80,8 Yıl ile Türkiye'nin En Uzun Yaşam Süresine Sahip İli Oldu

8 x 3 = 16'nın yanlış başlangıç ​​denklemi.

20 Sanie Dehalar

Bu anormalliği yirmi saniyeden kısa bir sürede tespit edip tek bir kibrit çöpünü hareket ettirerek düzeltebilecek misiniz?

Önce görseldeki hatayı gör, görünen çözümler her zaman doğru olmayabilir noronlarını çalıştır. Gördün, doğrusunu düşün şimdi konsantre ol. Tek bir hereket gerekiyor. Kalıpları yıkan geniş düşünenler çoktan çözdü bile. 

BULMACANIN ÇÖZÜMÜ

20 saniyede çözenleri tebrik ediyoruz azim gösterip uğraşanlarıda kutluyoruz ve çözümü paylaşıyoruz:

8 x 2 = 16

20 Saniye Dehalar 1

Editör: Haber Merkezi - SK