Alzheimer'dan ölenlerin sayısı hızla artıyor Alzheimer'dan ölenlerin sayısı hızla artıyor

"Yarım saat daha uyuyayım", "Ofiste bir şeyler atıştırırım", "Sabahları canım bir şey yemek istemiyor" gibi bahanelerle günün en önemli öğününü ihmal ediyoruz. Ancak, güne sağlıklı bir kahvaltıyla başlamak, enerjik ve dengeli bir gün geçirmenin anahtarıdır.

Sabah yarım saat erken kalkın, su ısıtıcınızı çalıştırın ve çayınızı demleyin. İşe gitmek için hazırlanırken, geceden hazırladığınız kahvaltı tabağınızı buzdolabından çıkarın. Bu süre zarfında evden çıkmadan önce yapmanız gereken işleri halledebilirsiniz. Sonrasında sandalyenize oturun ve güzelce kahvaltınızı yapın. Böylece, sağlıklı bir kahvaltıyı başarıyla tamamlamış olursunuz.

Gün içinde gerekli enerjiyi dengeli bir şekilde almazsanız, kan şekerinizde dalgalanmalar olabilir ve bu da açlık krizlerine yol açar. Açlık durumunda düzensiz ve dengesiz beslenmek, kilo artışına neden olabilir.

Kahvaltı Önemli

Sabah almanız gereken besinleri almadığınızda, gün içinde gergin ve sinirli olabilir, baş dönmesi veya sersemlik yaşayabilirsiniz. Ayrıca, kahvaltı yapmanın psikolojik olarak da olumlu etkileri vardır. Güne daha enerjik başlamak için sabah uyandığınızda protein ağırlıklı bir kahvaltı yapmak, günlük yorgunluğu minimuma indirir.

Sabah kahvaltısında hem tok tutan hem de protein içeren yumurta tüketebilirsiniz. Yumurtanın yanında maydanoz veya yeşilbiber yiyebilir, bir dilim ekmekle şahane bir ziyafet çekebilirsiniz.

Eğer geleneksel kahvaltı alışkanlığınız yoksa ya da sabah aceleyle evden çıkmanız gerekiyorsa, yoğurt veya sütle yapabileceğiniz bazı pratik tarifler de vardır. Örneğin; yarım yağlı yoğurt, meyve ve bal veya pekmez karışımı ile kolay ve lezzetli bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz.

Gece yatmadan önce hazırlayıp dolaba koyabileceğiniz ve sabah evden çıkmadan çantanıza atabileceğiniz smoothieler de sağlıklı bir kahvaltı alternatifi olabilir. Kivi, yeşil elma, portakal, ananas, muz, limon, ıspanak gibi meyve ve sebzeleri blenderdan geçirerek hem sağlıklı hem de lezzetli bir yeşil smoothie yapabilirsiniz.

Sabah kahvaltısını atlamamak, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığınızı korumanıza yardımcı olur. Enerjik ve zinde bir gün geçirmek için sağlıklı kahvaltı alışkanlıklarını benimsemek önemlidir.

Editör: Haber Merkezi - UK