Ankara’da Avrupa ve Orta Asya’nın posta sektörü paydaşları bir araya geliyor! Posta sektöründe yenilikçi çözümler ve dijital altyapının geleceği masaya yatırılacak. #PostaForumu #UPU #Ankara #DijitalDönüşüm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, posta sektörünü daha güçlü ve birleşik hale getirmek amacıyla 16-17 Eylül tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Strateji Forumu'nun önemini vurguladı. Evrensel Posta Birliği’nin (UPU) düzenleyeceği forumda, bölgenin önemli posta sektörü paydaşları bir araya gelecek.

Forumun Amacı ve İçeriği

Forumun açılışını Bakan Uraloğlu yapacak ve Avrupa ile Orta Asya'dan birçok önemli posta işletmecisi, düzenleyici kurum ve bakanlık yetkilileri forumda yer alacak. Forumun ana konusu, posta sektörünün değişen pazar taleplerine nasıl uyum sağlayabileceği ve teknolojik gelişmelerin posta ekosistemine nasıl entegre edilebileceği olacak.

Bitlis'te sağanak yağış heyelan getirdi Bitlis'te sağanak yağış heyelan getirdi

Yenilik ve Teknolojik Gelişmelere Odaklanılacak

Bakan Uraloğlu, forumun küresel posta ağını daha etkin ve kapsayıcı bir hale getirme çabalarının bir parçası olarak görüldüğünü belirtti. Forumda, UPU'nun küresel posta ağı içindeki yenilikçi girişimleri ele alınarak, posta sektörünün dijital altyapıdan nasıl faydalanabileceği ve bu sayede bölgesel ve küresel kalkınma hedeflerine nasıl katkı sağlayacağı tartışılacak.

Dijital Altyapı ve Sektörel Dönüşüm

Forum, özellikle dijital posta altyapısının sektöre sunduğu fırsatlar ve kapsayıcılık ile dayanıklılığın nasıl artırılabileceği konusunda istişarelere ev sahipliği yapacak. Bu istişarelerin posta sektöründe atılacak adımlara yön vermesi bekleniyor.

Kaynak: aa