Togg'dan Eylül Ayına Özel T10X Kampanyası: Sıfır Araç Pazarında Hareketlilik Bekleniyor Togg'dan Eylül Ayına Özel T10X Kampanyası: Sıfır Araç Pazarında Hareketlilik Bekleniyor

Araçlarda sıcaklardan kaynaklı birçok olumsuzluk meydana geliyor. Özellikle sıcaklardan kaynaklı ağarmalar araçların boya aksamına oldukça yüksek maliyetler çıkarıyor.

İnsanlar, bunaltıcı sıcaklardan korunmak adına birçok yöntem deniyor.. peki araçlarımız için neler yapabiliriz. Dişimizden tırnağımızdan artırarak ya da krediyle borçlanarak satın aldığımız araçların daha uzun ömürlü olması adına ne yapmak gerekir.

Özellikle büyükşehirlerde bu konuda yaşanan en büyük sıkıntılardan biri park yeri bulmak.  Öyle bir hale geldi ki park yeri bulmak neredeyse imkansız. Ancak aracınızı korumanın altın anahtarı da gölgelik alanlara park yapmak. Aracınızı sürekli güneş altına park ederseniz bir süre sonra doğal olarak aracınızın rengi solmaya başlayacaktır. Açık renkli arabalar bu durumu bir süre tolere edebilse de koyu renkli arabalar da bu solgunluk kötü görünmeye başlayacaktır. Aracın güneş altında kalması aracınızın kaporta bölümünde kimyasal bozulmalara sebep olabilir. Eğer kapalı bir park alanı imkanınız yoksa gölgelik park alanları bulmalısınız. Şayet bu da söz konusu değilse aracınızın boya aksamını korumak için çeşitli cila ve koruyucular kullanabilirsiniz.

Aracınızın temiz olması her zaman önemlidir. Ancak burada şu uyarıyı size yapmalıyız. Aracınızı yıkattıktan hemen sonra yıkamacıdan çıkıp trafiğe katılmak son derece yanlıştır. Aracın yıkanma işlemini müteakip hemen güneşe çıkmamalısınız. Araçlarınızı asla sabunlu su ile yıkamayınız. Bunu için özel üretilen deterjanları tercih etmelisiniz.

Araçların çoğunluğunda akülerde su bulunmaktadır. Sıcak havalarda akülerde bulunan su mutlaka eksilme yapacaktır. Akülerdeki suyu saf su ile tamamlamalısınız. Normal şartlarda akülerin 6 aylık süreçlerle kontrol ettirilmesi gerekir ama bu konuda oldukça ihmalkarız.

Araçların güneş ışıklarından en çok zarar gören aksamlarından biri de lastiklerdir. Asfaltın sıcağı ile yoğun olarak ısıya maruz kalan lastiklerin havası da azalacaktır. Bu durumu sık sık kontrol etmelisiniz. Ayrıca yaz ve kış sezonu geçişlerinde lastik değişimlerini geciktirmeyin. Bu işlem hem aracınızın hem de sizin güvenliğiniz açısından son derece önemlidir.

Birçok insan aracını korumak için çeşitli örtülerle araçlarını örtmektedir. Sanılanın aksine bu çok da yararlı değildir. Üzeri örtülen araba güneş ışınlarından daha fazla zarar görür. Özellikle koyu renkli örtüler araçlara daha fazla zarar verir. Aracınızı çeşitli şekillerde örtmenizi tavsiye etmiyoruz. Onun yerine ön ve arka camların güneşe karşı üretilen koruyucu güneşliklerle örtmenizi tavsiye ederiz.

Şayet aracınızın yıpranmasını istemiyorsanız bakımlarını düzenli yaptırın. Park için kapalı veya gölge yerleri tercih edin. Çok sıcak havalarda uzun süreli seyahatlere çıkmayın, mümkünse aracınızı çalıştırmayın.

Editör: Haber Merkezi - UK