Osmaniye’de yaralı olarak bulunan ve tedavi gördükten sonra 4 yavru doğuran bir kedi, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Tedavi Merkezi’nde iki yavru köpeğe sütannelik yaparak dikkat çekti. Anneleri ölen köpek yavruları, kedinin sütüyle beslenirken, bu sıra dışı görüntüler kameraya yansıdı.

Hindistan'da fırtına nedeniyle yaklaşık 600 bin kişi tahliye edildi Hindistan'da fırtına nedeniyle yaklaşık 600 bin kişi tahliye edildi

Tedavi ve Doğum Süreci

Yaralı bulunan kedi, HAYTAP Tedavi Merkezi'nde tedavi altına alındı. Tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşan kedi, kısa bir süre sonra 4 yavru doğurdu. Kendi yavrularını besleyen kedi, annesiz kalan iki köpek yavrusuna da sahip çıkarak onları emzirmeye başladı. Ne yazık ki köpek yavrularından biri hayatını kaybetti, ancak diğeri sağlıklı bir şekilde büyüyerek 4 aylık oldu.

'Titrek Tarzan' ve Kedilerle Olan İlişkisi

HAYTAP’ta bakımı yapılan yavru köpeğe 'Titrek Tarzan' ismi verildi. Veteriner Hekim Ali Laçinbala, köpeğin kedilerle tamamen uyum içinde büyüdüğünü belirtti. "Kediler tarafından büyütülen 'Titrek Tarzan', kedi karakterine büründü. Korktuğunda aynı kediler gibi arabaların altına saklanıyor ve havladığını hiç duymadık. Kedilerle oyun oynayıp onlar gibi besleniyor," diye konuştu.

Birlikte Yaşama ve Barış Mesajı

Veteriner Hekim Ali Laçinbala, bu hikayenin hayvanlar arasındaki düşmanlık algısının yersiz olduğunu ve onların insanoğlundan daha fazla barış içinde yaşayabildiğini gösterdiğini belirtti. “Normalde birbirine düşman denilen bu hayvanlar, huzurla birlikte yaşamayı başarıyor. ‘Titrek Tarzan’ şu anda 15 kedi ile beraber sorunsuz bir şekilde yaşıyor," dedi.

Bu olay, insanların doğadan ve hayvanlardan öğrenecek çok şeyi olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Kaynak: dha