Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölüm nedeni otopsi raporunda açıklandı. Narin, ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmış. Cinayetle ilgili 12 kişi tutuklandı. #Adalet #NarinGüran

Narin Güran'ın Ölüm Nedeni: Otopsi Raporu Açıklandı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran, 19 gün sonra dere yatağında çuval içerisinde cansız bir şekilde bulunmuştu. Narin'in ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sürerken, Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan otopsi raporu, küçük kızın ölüm nedenini ortaya koydu.

Ağız Burun Kapanması ve Boyuna Bası

Otopsi raporuna göre Narin Güran’ın ölümüne, ağız burun kapanması ve boyuna yapılan bası sonucu oksijensiz kalma neden oldu. Raporda, bu bulgular dışında Narin'in başka bir travmatik etkiden dolayı öldüğüne dair tıbbi delil bulunmadığı belirtildi.

Cinsel Saldırı ve Zehirlenme İddiaları Reddedildi

Raporda ayrıca, Narin’in cinsel saldırıya uğradığı veya zehirlendiğine dair herhangi bir tıbbi delil olmadığı vurgulandı. Narin’in vücudunda ölüm sonrası hayvanların neden olduğu travmaların bulunduğu da ifade edildi.

Cinayetle İlgili Soruşturma ve Tutuklamalar

Narin Güran’ın kaybolmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, otomobilinde Narin'e ait DNA izlerine rastlanan amcası Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, Narin'in annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve toplamda 12 kişi tutuklandı. Soruşturma devam ederken, Adli Tıp Kurumu’nun raporu dava sürecine önemli katkı sunacak.

Tavşantepe Mahallesi’ndeki Çocuklara Psikososyal Destek Tavşantepe Mahallesi’ndeki Çocuklara Psikososyal Destek

Bu trajik olayın ardından bölgede geniş çaplı soruşturmalar ve psikososyal destek çalışmaları da devam ediyor.

Kaynak: dha