Lübnan'da Patlama Yaralıları İran'da Tedavi Edilecek Lübnan'da Patlama Yaralıları İran'da Tedavi Edilecek

Boris Fırtınası Kuzey İtalya’da büyük yıkıma neden oldu. Şiddetli yağışlar sel ve heyelanlara yol açtı, yaklaşık bin kişi tahliye edildi, 2 kişi kayıp. Bölge için ‘kırmızı’ alarm verildi. #BorisFırtınası #İtalya #Sel #Tahliye

Orta Avrupa’da büyük yıkıma sebep olan ve 24 kişinin ölümüne neden olan Boris Fırtınası, Kuzey İtalya’ya ulaştı. Emilia-Romagna bölgesinde şiddetli yağışlar ve fırtınalar sonucu sel ve heyelanlar meydana geldi. Bölgede tahliyeler devam ederken, yaklaşık bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. İtalyan yetkililer, fırtına ve selden en çok etkilenen bölgelerden olan Bologna, Cesena, Forli, Rimini ve Ravenna’da eğitime ara verildiğini duyurdu.

2 Kişi Kayıp, Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

İtalyan İtfaiyesi tarafından yapılan açıklamada, şiddetli fırtına nedeniyle 2 kişinin kaybolduğu ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Sel ve heyelanlar nedeniyle çok sayıda ev ve altyapı ciddi zarar gördü. Bölgedeki beş demir yolu hattı da ulaşıma kapatıldı.

Kırmızı Alarm Verildi

İtalya Başbakanlık Sivil Savunma Departmanı, şiddetli hava koşullarının devam etme olasılığı nedeniyle bölgede ‘kırmızı’ alarm verdi. Yapılan açıklamaya göre, bölgede yarın da aşırı yağış bekleniyor ve vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Kaynak: dha