MSB, 2023'te Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 2 bin 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Sınır güvenliği kapsamında 76 bin 989 kişinin yasa dışı geçişi engellendi. #TSK #TerörleMücadele #SınırGüvenliği

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, MSB’nin haftalık bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 2023 yılı itibarıyla Irak ve Suriye’nin kuzeyinde düzenlenen operasyonlarda toplam 2 bin 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Aktürk, Türkiye’nin terörle mücadelede kararlılıkla yoluna devam ettiğini vurguladı.

Sınır Güvenliğinde Başarı

Aktürk, sınır güvenliği konusunda da önemli bilgileri paylaştı. 2023 yılında toplam 76 bin 989 kişinin sınırdan yasa dışı geçişinin engellendiğini, bunlardan 10 bin 478 kişinin ise yakalandığını ifade etti. Ayrıca, son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 387 kişinin yakalandığı açıklandı.

Hava Harekatlarında Yoğun Yerli ve Milli Mühimmat Kullanımı

Irak’ın kuzeyindeki Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerine yapılan hava harekatlarının başarılı sonuçlar verdiğini söyleyen Aktürk, hava harekatlarında büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldığını belirtti.

İstanbul Boğazı'nda PD-30 Yüzer Havuz İçin Gemi Trafiği Kapatıldı İstanbul Boğazı'nda PD-30 Yüzer Havuz İçin Gemi Trafiği Kapatıldı

Gaziler Günü ve Törenler

Aktürk, 19 Eylül Gaziler Günü'nde Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in, Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleriyle bir araya geldiğini ve Azerbaycan’dan gelen gazilerin katılımıyla düzenlenen törene katıldığını da aktardı.

Kaynak: aa