Çankırı'nın Yapraklı yaylaları, "vargit" çiçekleriyle sonbaharın büyüleyici manzarasını sunuyor! Kışın habercisi güz çiğdemleri, mor renkleriyle doğayı süslüyor. 🌸🍂 #VargitÇiçeği #ÇankırıYaylaları #SonbaharManzarası

Çankırı'nın Yapraklı Yaylaları Sonbaharda Vargit Çiçekleriyle Büyülüyor

Çankırı'nın Yapraklı ilçesine bağlı yaylalar, sonbahar mevsiminin gelişiyle birlikte, yörede "vargit" olarak bilinen güz çiğdemleriyle kaplandı. Bilimsel adı "Colchicum speciosum" olan ve 1700 rakımlı Yapraklı Yaylası'nda açan bu mor çiçekler, doğaseverler için adeta bir görsel şölen sunuyor.

İstanbul Boğazı'nda PD-30 Yüzer Havuz İçin Gemi Trafiği Kapatıldı İstanbul Boğazı'nda PD-30 Yüzer Havuz İçin Gemi Trafiği Kapatıldı

Kışın Habercisi: Vargit Çiçekleri

"Vargit" adı, bu çiçeğin açtığı dönemin yaylacıların dönüş zamanına denk gelmesinden kaynaklanıyor. Yörede yaygın olarak kışın habercisi olarak bilinen bu mor renkli çiçekler, yeşil ve sarı sonbahar tonlarıyla birleşerek yaylalara büyüleyici bir manzara kazandırıyor.

Yetişme Koşulları

Yumrulu bir gövdeye sahip olan vargit çiçekleri, genellikle nemli orman açıklıklarında ve yamaçlarda yetişiyor. 10 ila 25 santimetre boy veren bu çiçekler, 500 ile 3 bin metre arasında değişen yüksekliklerde eylül ve ekim aylarında çiçek açıyor.

Yapraklı yaylaları, sonbaharın bu güzelliklerini görmek isteyen doğaseverleri kendine çekmeye devam ediyor.

Kaynak: aa