MEB, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişikliğe gitti. Artık belirli durumdaki öğrenciler, 6 ay içinde açık öğretime geçiş yapabilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde önemli değişiklikler yaptı. Değişiklikler, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu yeni düzenlemeye göre, örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçiş yapmak isteyen öğrenciler, belirli durumların ortaya çıkmasından itibaren en geç 6 ay içinde başvuruda bulunarak veli talebi doğrultusunda Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine nakil ve geçiş yapabilecekler.

Hepsiburada Tech Academy İlk Mezunlarını Verdi Hepsiburada Tech Academy İlk Mezunlarını Verdi

Yeni kararla birlikte, anne veya babası vefat eden, koruma kararı verilen ya da koruyucu aile yanına yerleştirilen, evlatlık edinme öncesi bir yıllık geçici bakım sürecinde olan, eğitim veya bakım tedbiri kararı verilen, özel gereksinim raporu olan ve evde veya hastanede eğitim gören öğrenciler, açık öğretim sistemine geçiş yapabilecek.

Ayrıca, Bakanlık Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün hafızlık modüllerine kayıtlı olanlar ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nca açılan Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi ve/veya bu alanı destekleyici Arapça ve Temel İslam Bilimleri eğitimi alan öğrenciler, ortaokul veya imam-hatip ortaokulu mezunu olup tercihte bulunmadığı için herhangi bir örgün ortaöğretim kurumuna yerleşememiş olan öğrenciler de bu düzenlemeden faydalanabilecek.

Bu değişiklikler, Millî Eğitim Bakanlığı'nın eğitimde esneklik ve erişilebilirlik sağlamaya yönelik attığı önemli adımlar olarak değerlendiriliyor. Öğrenciler ve veliler, bu yeni düzenlemeler sayesinde eğitim süreçlerini daha kolay ve uygun bir şekilde sürdürebilecekler.

Kaynak: Haber Merkezi