Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin 'Tesisat Sizden, Kombi Bizden' projesi 2. etap başvuruları başladı. Proje, doğalgaz kullanımını teşvik ederek hava kalitesini artırıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hava kalitesini iyileştirmek amacıyla başlatılan çevreci kampanya 'Tesisat Sizden, Kombi Bizden' projesinin ikinci etabı için başvurular 12 Ağustos’ta başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın destek verdiği Kayseri İli Hava Kirliliği İyileştirme Projesi kapsamında, projenin ilk etabı Melikgazi ilçesindeki Danişmentgazi, Selçuklu ve Osmanlı mahallelerinde hayata geçirilmişti. Bu etapta ücretsiz kombi dağıtımı yapılmış ve olumlu geri bildirimler alınmıştı.

Isınmadan kaynaklı hava kirliliğinin çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmayı amaçlayan bu projeyle, katı yakıt kullanan vatandaşlar daha çevreci bir yakıt olan doğalgaza yönlendiriliyor. Projenin ikinci etabı ise Kocasinan ilçesinde Fevziçakmak, Mevlana, Mimarsinan, Yenişehir, Sümer, Yeni Mahalle ve Yeşil Mahalle'yi kapsayacak şekilde genişletildi.

Borsa günü yükselişle tamamladı Borsa günü yükselişle tamamladı

Projeye başvurmak isteyen vatandaşlar, 12 Ağustos 2024 tarihinden itibaren basvuru.kayseri.bel.tr adresinden başvuru yapabilirler. Başvuru şartları ve detaylı bilgilere yine aynı adresten ulaşılabileceği gibi, 0352 222 6973 numaralı telefonu arayarak veya Kayseri Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı’na başvurarak da bilgi alabilirler.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu çevreci proje ile doğalgaz kullanımını teşvik ederek, hava kalitesini artırmayı ve vatandaşların daha sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlamayı hedefliyor. Proje, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor ve destekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi