Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Düzce’nin Akçakoca ilçesinde hayırsever Burhan Özdemir tarafından yaptırılan Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi Kampüsü’nün ek hizmet binalarının açılışında eğitimde kaydedilen gelişmelere değindi. Bakan Tekin, eğitimdeki fiziki altyapıdan müfredatın sadeleştirilmesine kadar önemli açıklamalarda bulundu.

Fiziki Altyapıda Dünya Standartları

Bakan Tekin, Türkiye’nin eğitimde fiziki altyapı konusunda büyük adımlar attığını belirterek, sınıfların öğrenci sayısının 20-24 kişi arasında olduğunu ve bu durumun dünya standartlarına uygun olduğunu ifade etti. Tekin, "Şu anda yaptığımız okul binaları depreme dayanıklılık açısından sorunsuz. Dersliklerimizin fiziki kapasite ve nitelik açısından da dünya standartlarında okullarımız var" dedi.

Müfredat Yükü Azaltıldı

Eğitimdeki müfredatın aşırı bilgi yüküyle eleştirildiğini vurgulayan Tekin, bu konuda önemli bir değişikliğe gidildiğini açıkladı. Müfredatın yüzde 35 oranında sadeleştirildiğini söyleyen Bakan, “Eğitimin niteliğiyle ilgili önemli göstergelerden biri de içerik. Bilgi edinmek değil, bilgiyi beceriye dönüştürmek amacıyla müfredatımızı yeniden düzenledik" dedi.

Vatanseverlik ve Merhamet Eğitimde

Müfredatın sadece bilimsel bilgiyi aktarmakla kalmadığını, aynı zamanda vatanseverlik ve merhamet gibi değerleri de kazandırmayı hedeflediğini belirten Tekin, "Çocuklarımızın vatanseverlikten merhamete kadar birçok konuyu kazanmasını istedik. Millet olarak bir arada yaşama kararlığımızı sürdürmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini Anlattı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini Anlattı

Modern Eğitim Yatırımları

Konuşmasının ardından Bakan Tekin, 400 kişilik modern konferans salonu, kapalı spor salonu, yeni nesil kütüphane ve genişletilmiş eğitim sistemine özgü laboratuvar binasının açılışını yaptı. Bu yatırımların, Türkiye’nin modern eğitim anlayışına katkı sağlayacağı vurgulandı.

Kaynak: dha