"Kocaeli Millet Bahçesi’ne dev akvaryum ve yeni yaşam alanları geliyor! İzmit’in yeni gözde mekanı için geri sayım başladı. 🌳 #KocaeliMilletBahçesi #İzmit"

Bağcılar'da "Zeytin Çekirdeğinden Tespih" Etkinliğiyle Filistin'e Destek Bağcılar'da "Zeytin Çekirdeğinden Tespih" Etkinliğiyle Filistin'e Destek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit merkezde bulunan Kocaeli Fuarı’nın Millet Bahçesi'ne dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Proje kapsamında, 3000 metrekarelik dev bir akvaryum, çok amaçlı salonlar, kafeler ve rekreasyon alanları gibi birçok sosyal donatı yer alacak. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, projeyi yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Baraçlı, Fuar Millet Bahçesi’nin tamamlandığında İzmitliler için gözde mekanlardan biri haline geleceğini vurguladı.

Kocaeli’nin Yeni Gözde Mekanı: Fuar Millet Bahçesi

Genel Sekreter Baraçlı, 75% tamamlanma oranına ulaşan projede, özellikle 3000 metrekarelik akvaryumun hem Kocaeli’den hem de çevre illerden yoğun ziyaretçi çekeceğini belirtti. Akvaryumun yanı sıra, çok amaçlı salonlar, kafeler ve sosyal donatılarla İzmit’in yeni bir yaşam alanı kazandığını ifade etti.

Projede Neler Var?

278 bin metrekarelik toplam inşaat alanına sahip projede, 400 kişi kapasiteli ve 7000 metrekare alana sahip 4 adet çok amaçlı salon yer alacak. Ayrıca, 3100 metrekarelik saçak altı oturma alanı, 7 kafeterya, çocuk oyun alanları, kaykay pisti, oturma ve dinlenme birimleri de projeye dahil edildi. Toplamda 516 araçlık otopark alanı da vatandaşların hizmetine sunulacak.

Peyzaj ve Ağaçlandırma Çalışmaları

Projede 1283 adet yeni ağaç dikilecek ve yaklaşık 120 dönümlük alana çim serilecek. Bitkilerin sağlıklı bir şekilde yaşaması için titizlikle sulama sistemleri kuruluyor.

Çok Amaçlı Salonlar ve Kafeler Bölgesi

Kafeler bölgesinde 7 kafenin dış cephe montajları tamamlandı, cam ve doğrama imalatları %95 oranında bitirildi. Çok amaçlı salonlarda da dış cephe ve iç mekan çalışmaları hızla devam ediyor.

Elektrik ve Güvenlik Sistemleri

Millet Bahçesi’nde yer alan yapıların elektrik altyapısı ve güvenlik sistemleri eş zamanlı olarak kuruluyor. Aydınlatma direkleri, jeneratörler, kablosuz internet sistemleri ve güvenlik kameraları ile donatılacak olan Millet Bahçesi, her yönüyle modern bir sosyal alan olarak hizmet verecek.

Kaynak: Haber Merkezi