"MEB'den şiddetin önlenmesi için güçlü adım! Okullarda her türlü şiddete karşı yeni tedbirler alındı. Güvenli bir eğitim ortamı için çalışıyoruz! #EğitimdeGüvenlik #ŞiddetleMücadele"

Dikey Geçiş Sınavında tercih başladı Dikey Geçiş Sınavında tercih başladı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla yayımlanan "Okullarda Şiddetin Önlenmesi" konulu genelge, yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına kısa bir süre kala, okullarda her türlü şiddetin önlenmesine yönelik alınacak tedbirleri detaylandırıyor. 9 Eylül'de başlayacak olan döneme hazırlık kapsamında, fiziksel, cinsel, duygusal/psikolojik, ekonomik ve siber/dijital şiddet dahil olmak üzere tüm şiddet türlerine karşı önleyici çalışmalar başlatıldı.

Genelgede, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler doğrultusunda, devletin şiddeti önlemeye yönelik çalışmalar yürütme ve vatandaşlarına şiddetten arınmış bir yaşam sunmak için gerekli tedbirleri alma yükümlülüğüne dikkat çekildi. Şiddetin bireyler üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yapılırken, özellikle küresel bir problem olan şiddet tanıklığı veya mağduru olmanın, bireylerde başka kişilere şiddet uygulama riskini artırdığı belirtildi.

Millî Eğitim Bakanlığı, eğitime erişim ve eğitimde fırsat eşitliği sağlama, bireylerin sosyal hayata katılımını artırma ve bireylerin her yönden desteklenmesini içeren önleyici ve koruyucu çalışmalarla, bu hassas konuda merkez ve taşra birimlerinin tüm mevzuata uygun hareket etmelerini hedefliyor. Genelgede, şiddetin önlenmesi ve mağdurların korunmasına yönelik hizmetlerin devamlılığına, özellikle göç, deprem ve salgın hastalık gibi afet ve acil durumlar da dahil olmak üzere, büyük önem verildiği ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi