Mersin'de kokain ticareti yapan uluslararası suç örgütüne darbe! 12 kişi tutuklandı, 7 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. #UyuşturucuOperasyonu #Mersin

Mersin'de, Ekvator ve Kolombiya'dan yük gemileri ile getirdikleri yüklü miktarda kokaini Türkiye'ye sokarak satan, elde ettikleri geliri döviz bürosu aracılığı ile yurt dışına transfer eden uluslararası suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 12 kişi tutuklandı.

Kapsamlı Operasyon

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uluslararası bir uyuşturucu kartelinin Ekvator ve Kolombiya'dan yük gemileri aracılığıyla büyük miktarda kokaini Mersin Limanı'na getirdiği ve bu limanda çalışan suç örgütü üyelerinin yardımıyla Türkiye'ye sokulduğu bilgisine ulaştı. Uyuşturucunun Türkiye’de satıldıktan sonra elde edilen paranın bir döviz bürosu aracılığı ile yurt dışına transfer edildiği tespit edildi.

Jandarma ekipleri, elde edilen bu bilgilerin ardından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 5 ayrı operasyon düzenledi. Mersin ve İstanbul'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, suç örgütünün bağlantılı olduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Ele Geçirilen Kokain ve Para Ağı

Operasyon sırasında yüklü miktarda kokain ele geçirildi. Aynı zamanda, suç örgütünün elde ettiği geliri yurt dışına çıkarma yöntemleri de tespit edildi. Yapılan incelemelerde, döviz bürosu aracılığıyla büyük miktarlarda paranın yurt dışına transfer edildiği belirlendi.

Yargı Süreci Başladı

Gözaltına alınan 20 kişiden, jandarmadaki sorgularının ardından 12’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1 kişi ev hapsi cezasına çarptırılırken, 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yurt dışında olduğu belirlenen 3 kişinin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Maden işçisi vagonların arasına sıkışıp öldü Maden işçisi vagonların arasına sıkışıp öldü

Bu kapsamlı operasyon, Türkiye’de uyuşturucu ticaretine büyük bir darbe vururken, Mersin İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Kaynak: dha