Zonguldak'ta hastane patlamasında yeni iddialar: "Alkol saf mı, yakayım mı?" Çarpıcı gelişmeler ve dava detayları için #Zonguldak #PatlamaDavasi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’nde 10 Aralık 2021 tarihinde yaşanan patlamaya ilişkin davada kritik gelişmeler yaşanıyor. Olay sırasında yanarak yaralanan hemşire Gizem Elif Türk, patlamanın hemşire Önder E.'nin “Alkol saf mı, yakayım mı?” şeklindeki ifadesi sonrasında çakmak çakmasıyla meydana geldiğini ileri sürdü. Bu iddia üzerine Önder E. hakkında "taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma" suçundan dava açıldı.

Ankara'da akrabalar birbirine girdi; 2 ölü, 4 yaralı Ankara'da akrabalar birbirine girdi; 2 ölü, 4 yaralı

Yanıklar ve Psikolojik Etkiler

52 gün süren tedavi sürecinde ağır yanıklara maruz kalan hemşire Gizem Elif Türk, duruşmada yaşadığı fiziksel ve psikolojik acılara dikkat çekti. Türk, "Yanıklarımın dışında çok acılar çektim. Onu uyardım, 'Abi yapma' dedim, dinlemedi. Bu acılara neden olanın cezasını bulmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kamera Kayıtları Talebi

Sanık avukatı, olayın net olarak nasıl gerçekleştiğine dair bilimsel bir tespit bulunmadığını savunarak kamera kayıtlarının incelenmesini talep etti. Avukat, “Müvekkilim cebindeki çakmağın patlamış olabileceğini belirtmişti, ancak bu konuda net bir rapor yok” dedi. Gizem Elif Türk ise, "Ben gördüğümü söylüyorum, yalan mı söylüyorum?" diyerek tepki gösterdi.

Adli Tıp Raporları

Mahkemeye sunulan son raporda, diğer yaralı Yılmaz Yapıcı’nın yaralarının iyileştiği ve kalıcı bir iz veya fonksiyonel bozukluk bulunmadığı belirtildi. Ancak Yapıcı’nın avukatı, müvekkilinin daha fazla yara aldığını belirterek yeniden rapor talebinde bulundu.

Davada Süreç Devam Ediyor

Hakim, savcıya mütalaasını hazırlaması için süre tanıdı ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Dava sürecinde, olayın nasıl meydana geldiğine ilişkin daha fazla delil ve kanıtın incelenmesi bekleniyor.

Kaynak: dha