Kömürhan Köprüsü, Uluslararası Yol Federasyonu tarafından 2024 Küresel Yol Başarı Ödülleri'nde en iyi proje seçildi! Türk mühendisliğinin gururu olmaya devam ediyor. #KömürhanKöprüsü #TürkMühendisliği #YolBaşarıÖdülleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) tarafından düzenlenen 2024 Küresel Yol Başarı Ödülleri'nde Kömürhan Köprüsü’nün Yapım Metodolojisi kategorisinde en iyi proje seçildiğini açıkladı. Bakan Uraloğlu, Kömürhan Köprüsü'nün tasarımı ve yapımında kullanılan milli kaynakların önemini vurguladı.

Kömürhan Köprüsü’nün Özellikleri:

Kömürhan Köprüsü, Elazığ ve Malatya arasında önemli bir ulaşım noktası olarak 660 metre uzunluğunda ve karşılıklı ikişer şeritli olarak hizmet veriyor. Köprünün 168,5 metrelik tek pilonu ve 380 metrelik orta açıklığı ile dünya literatüründe 4. sırada yer aldığı belirtildi. Yapıda kullanılan 7 bin ton çelik, Eyfel Kulesi'nde kullanılan miktarla eşdeğer.

THY, Airbus A321 NEO Uçakları İçin Sürdürülebilirlik Bağlantılı Kredi İle Finansman Sağladı THY, Airbus A321 NEO Uçakları İçin Sürdürülebilirlik Bağlantılı Kredi İle Finansman Sağladı

Türk Mühendisliğinin Gururu:

Tamamen Türk mühendisleri ve işçileri tarafından inşa edilen Kömürhan Köprüsü, milli kaynakların gücünü ve Türk mühendisliğinin ulaştığı zirveyi gösteriyor. Köprü, zamandan ve akaryakıttan yılda 100 milyon lira tasarruf sağlarken, karbon emisyonunu da önemli ölçüde azaltıyor.

Gelecekteki Projeler ve Ödüller:

Kömürhan Köprüsü’nün başarısının yanı sıra, Bakan Uraloğlu Türkiye’nin mühendislik projelerinin daha önce de IRF tarafından birçok ödüle layık görüldüğünü belirtti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Zigana Tüneli gibi projeler de uluslararası ödüller almıştı.

Kaynak: aa