Türk savunma sanayisi, Komando Havanı’nı envantere katmaya hazırlanıyor! 2000 metreye kadar etkili menziliyle operasyonlarda Mehmetçik’in gücüne güç katacak. #SavunmaSanayii #KomandoHavanı #TSSF

Türk savunma sanayisi, mobilitesi yüksek komando birlikleri için geliştirdiği yeni nesil "Komando Havanı"nı envantere kazandırmak için son aşamaya geldi. ASSAN Group Savunma tarafından geliştirilen 60 milimetrelik havan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadele, konvansiyonel ve müşterek harekatlarda ihtiyaç duyduğu yakın mesafe ateş desteğini sağlayacak.

Zorlu Testlerden Başarıyla Geçti

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın talebiyle geliştirilen havan, tasarım ve geliştirme süreçlerinin ardından zorlu testlerden geçirildi. Malzeme analizinden 400 mühimmatla yapılan atış testlerine kadar bir dizi zorlu sınavı başarıyla tamamlayan Komando Havanı, farklı iklim koşullarında da test edildi. Bu testlerin ardından ilk seri üretim aşamasına gelen havan, kısa sürede güvenlik güçlerinin envanterinde yerini alacak.

2000 Metreye Kadar Etkin Menzil

Komando Havanı, mühimmatın cinsine göre 1500 ile 2000 metre arasında etkili bir menzil sunuyor. Bu sayede, üs bölgelerinde ya da harekat alanlarında sağlanacak temaslarda düşman saldırılarını bertaraf etmek için kullanılabilecek. Havanın gelişmiş nişangah sistemi, gece ve gündüz kullanılabilir özellikler sunarken, mühimmatın barut hakları farklılaştırılarak çabuk ve etkili atış imkanı sağlanıyor.

Stolttenberg gider ayak Türkiye'nin önemini anlattı Stolttenberg gider ayak Türkiye'nin önemini anlattı

Farklı Mühimmat Türleriyle Kullanılabilir

Komando Havanı, tahrip mühimmatı yanı sıra aydınlatma, sis ve eğitim mühimmatlarıyla da kullanılabilecek şekilde tasarlandı. ASSAN Group Savunma, bu silah sisteminde geliştirdiği destek ayakları, hızlı nişangah düzenekleri ve namlu tasarımıyla benzer ürünlerden ayrışıyor.

Uzun Ömürlü ve Yüksek Performanslı

Komando Havanı, özel namlu çeliği sayesinde 6000'in üzerinde atış kapasitesine sahip olup, uzun bir servis ömrü sunuyor. Mehmetçik’in bulunduğu her yerde bu havanın kullanılabilir olması, güvenlik güçlerine büyük bir avantaj sağlıyor. Tüm gerekli ekipmanlarla birlikte teslim edilen havan, operasyonlarda etkin bir çözüm sunacak.

Gelecek Nesil Havan Sistemleri Yolda

ASSAN Group Savunma, Komando Havanı'ndan edindiği tecrübe ve bilgi birikimiyle 81, 82 ve 120 milimetrelik havan ve top sistemlerinin üretimi için çalışmalarını sürdürüyor. Daha büyük kalibreli silah sistemlerinin kalifikasyon çalışmaları devam ederken, bu silahların mühimmatlarını üretme kabiliyetine de sahip olan şirket, savunma sanayisindeki yerini güçlendiriyor.

Kaynak: aa