Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Osmanlı Mahallesi'nde yer alan Ayşe-Mehmet Maşa Anaokulu'nun müdürü Havize Yatkın, okulun yenilenmesi ve öğrencilerin eğitim kalitesini artırma çalışmalarıyla hem çocukların hem de mahallelinin sevgisini kazandı.

Okulu Baştan Sona Yeniledi

Geçen yıl müdür olarak atanan Yatkın, sponsorlar bularak ve kendi el işleriyle okulun içini ve bahçe duvarlarını rengarenk süsledi. Yaz boyunca çalışmalarına devam eden Yatkın, okula gösteri sahnesi kurarak çocukların eğlenceli ve verimli vakit geçirebileceği bir ortam oluşturdu. Eğitim materyalleriyle donatılan okul, kolej havasına büründü.

Velilerle El Ele Çalıştı

Yatkın, velilerle birlikte okul duvarlarına hayvan ve çiçek figürleri çizerek, çocukların ilgisini çekecek bir ortam yarattı. Ayrıca atık malzemeleri süs eşyalarına dönüştürerek, çocukların geri dönüşüm bilincini erken yaşta kazanmasını sağladı.

Öğrenci Sayısını Arttırdı

Mahalledeki evleri ziyaret ederek, çocukları okula teşvik eden Yatkın, geçen yıl 80 olan öğrenci sayısını 105'e çıkardı. Velilere yönelik düzenlediği etkinliklerle, çocukların eğitimine ailelerin katılımını da sağladı.

"İyi Ki Bu Köye Geldim"

İlk müdürlük deneyimini yaşadığı bu okulu dönüştüren Yatkın, "Buraya geldiğimde sıvasız evlerin arasında, duvarları boş bir okul vardı. Okulu daha cazip hale getirmek için çok çalıştım. Müdür koltuğuna oturmadan okulu elden geçirdim. Velilerle birlikte okulu temizledik, boyadık. İyi ki bu köye geldim, burada olmaktan mutluyum," dedi.

Velilerden Büyük Takdir

Mahalle sakinlerinden Hatice Nahırcı, "Çocuklarımız okula koşa koşa geliyor. Müdüre hanım bizimle ekmek yapıyor, soframıza oturuyor, bizden biri gibi," dedi. Veliler, Yatkın'ın çalışmaları sayesinde çocukların okula severek geldiklerini ifade etti.

Havize Yatkın, hem okulda hem de mahallede yaptığı değişimlerle sadece öğrencilerin değil, tüm mahalle halkının takdirini kazandı.

Otizmli Genç Yiğit Tekeli, Resimleriyle İlham Kaynağı Oluyor Otizmli Genç Yiğit Tekeli, Resimleriyle İlham Kaynağı Oluyor

Kaynak: aa