Diyarbakır'da düzenlenen Gürz-14 operasyonunda kırmızı ve gri kategoride aranan iki terörist etkisiz hale getirildi. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı! #Gürz14 #Diyarbakır #TerörleMücadele

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında gerçekleştirilen "Gürz-14" operasyonu ile kırmızı kategoride aranan terörist Zırav Taş ve gri kategoride aranan Fehmi Başkurt'un etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Yerlikaya, operasyonun Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen istihbari çalışmalar sonucunda düzenlendiğini belirtti.

Operasyonda, Jandarma ATAK taarruz helikopterleri ve J-SİHA desteğinde Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando timleri ve güvenlik korucuları yer aldı. Çıkan çatışma sonucunda, teröristlerin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği açıklandı. Bakan Yerlikaya, teröristlerin, aralarında 3 güvenlik görevlisi ve 5 sivilin şehit olduğu, 4 güvenlik görevlisinin yaralandığı toplam 6 saldırıya katıldıklarının tespit edildiğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya, operasyon sırasında yaralanan güvenlik korucusuna acil şifalar dileyerek, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız," ifadelerini kullandı.

Maden işçisi vagonların arasına sıkışıp öldü Maden işçisi vagonların arasına sıkışıp öldü

Kaynak: aa