Ankara merkezli 19 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda 29 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Bylock kullanan şüpheliler de yakalanıyor! #FETÖ #Operasyon #Ankara #Bylock

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY terör örgütünün Emniyet Genel Müdürlüğü içerisinde yuvalanarak eleman kazanma ve örgütsel bağlılık sistemini oluşturma faaliyetlerine yönelik önemli bir operasyon düzenlendi. Ankara merkezli 19 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 41 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, soruşturma kapsamında örgüt tarafından "mahrem imam" olarak görevlendirilen ve aralarında halen kamu kurumlarında aktif olarak çalışan 6 kişinin de bulunduğu 36 "emniyet mahrem sorumlusu" hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ayrıca, HTS analizleri ve Bylock içerik çözümleme çalışmaları sonucu başkaları adına kayıtlı GSM hatları üzerinden örgütün gizli haberleşme ağını kullandıkları belirlenen 5 kişi için de gözaltı kararı verildi.

Bu kapsamda yürütülen operasyonlarda 29 şüpheli yakalanırken, diğer şüphelilerin yakalanması için Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışmalar devam ediyor.

Adli Tıp Raporu: Narin Güran Adli Tıp Raporu: Narin Güran

Kaynak: aa