Meta, Rus medya kuruluşları Rossiya Segodnya ve RT'yi "dış müdahale" faaliyetleri gerekçesiyle platformlarından yasakladı! #Meta #RT #ABDSeçimleri #Rusya

MSB: Irak ve Suriye’de 2 Bin 13 Terörist Etkisiz Hale Getirildi MSB: Irak ve Suriye’de 2 Bin 13 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Meta, Rossiya Segodnya, RT (Russia Today) ve bu kuruluşlarla bağlantılı diğer Rus medya kuruluşlarını Facebook ve Instagram gibi platformlarından yasakladığını duyurdu. Meta tarafından yapılan açıklamada, "Dikkatli bir değerlendirmenin ardından, Rus devlet medya kuruluşlarına karşı yaptırımlarımızı genişlettik. Rossiya Segodnya, RT ve bunlarla bağlantılı diğer kuruluşlar, dış müdahale faaliyetleri nedeniyle uygulamalarımızdan küresel olarak yasaklanmıştır." ifadesi yer aldı.

Karar, ABD basınında yer alan haberlere göre, 5 Kasım'da yapılacak ABD başkanlık seçimlerine Rusya'nın müdahale etmeye çalıştığı iddiaları üzerine alındı. ABD Adalet Bakanlığı, 4 Eylül'de, aralarında RT’nin de bulunduğu bazı Rus medya kuruluşlarının, ABD seçimlerine müdahale etme girişimlerinde bulunduğunu açıklamış ve bu kuruluşlara yönelik yaptırımlar getirmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise 13 Eylül'de yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna’daki savaşını destekleyen ve istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerde bulunan Rus medya organları RT ile bağlantılı 3 kurum ve 2 kişi hakkında yaptırım kararı alındığını duyurmuştu.

ABD istihbaratına göre, Rusya'nın 2016 ABD başkanlık seçimlerine RT ve diğer medya kuruluşları üzerinden müdahale etmeye çalıştığı iddia edilmişti. Ancak Moskova bu iddiaları reddetmişti.

Kaynak: aa