Galatasaray'dan Portekiz'in Benfica takımına transfer olan Kerem Aktürkoğlu, yeni takımında sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekti. Kerem, Portekiz Ligi'nde 3 maçta 2 gol ve 2 asist yaparken, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 2 gol kaydetti.

Benfica Kariyerine Hızlı Başlangıç

Galatasaray formasıyla geçirdiği 4 yılın ardından 3 Eylül'de Benfica'ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu, Portekiz 1. Futbol Ligi ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki etkili performansıyla öne çıkıyor. Kerem, Benfica'daki ilk maçına 14 Eylül'de Santa Clara karşısında çıktı ve 4-1'lik galibiyete bir golle katkı sağladı.


Şampiyonlar Ligi'nde Gol Serisi

Kerem Aktürkoğlu, Benfica formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de etkili bir başlangıç yaptı. 19 Eylül'de Kızılyıldız'a karşı oynanan maçta, takımının ilk golünü atarak Benfica'nın 2-1'lik galibiyetine katkıda bulundu. Son olarak Atletico Madrid karşısında 4-0 kazandıkları maçta da 13. dakikada fileleri havalandırarak takımı adına önemli bir başarıya imza attı.

Bu yıl 36'ncısı düzenlenen The Bodrum Cup yarışlarında start verildi Bu yıl 36'ncısı düzenlenen The Bodrum Cup yarışlarında start verildi

Ligde Asist ve Gollerle Öne Çıkıyor

Portekiz Ligi'nde ise 23 Eylül'de Boavista karşısında alınan 3-0'lık galibiyette 2 asist yapan Kerem, 28 Eylül'de Gil Vicente'ye karşı oynanan ve 5-1 kazanılan maçta da takımını öne geçiren golü attı. Milli futbolcu, Benfica formasıyla çıktığı maçlarda gösterdiği bu performansla hem taraftarların hem de futbol otoritelerinin beğenisini topladı.


Kerem Aktürkoğlu, Benfica'da geçirdiği kısa süre içinde Portekiz Ligi ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sergilediği performansla, takıma hızla adapte olduğunu gösterdi. Benfica'da attığı goller ve yaptığı asistlerle, milli futbolcu başarılı bir sezon geçireceğinin sinyallerini veriyor.

Kaynak: aa