Bartın’da etkili olan yağışın ardından Bartın Irmağı’nın taşıdığı çamurlu su, denizin rengini kahverengiye dönüştürdü. Özellikle nehrin denize döküldüğü liman bölgesinde geniş bir alan çamurla kaplandı.

İtalya Başbakanı Meloni'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hükümetlerarası zirve daveti İtalya Başbakanı Meloni'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hükümetlerarası zirve daveti

Bartın'da Yoğun Yağış ve Çamurlu Su

Batı Karadeniz’de salı ve çarşamba günleri etkili olan yağışlar sonucunda Bartın’da metrekareye 131 kilogramın üzerinde yağış düştü. Bartın Irmağı, Ilgaz Dağları’ndan doğarak Bartın’ın dağlık alanlarından geçip denize ulaştı. Irmağın taşıdığı çamur, denizin kıyı kesimlerinin rengini kahverengiye dönüştürdü. Amasra ve Kurucaşile ilçelerinde de derelerin denizle birleştiği noktalarda çamurlu su görülürken, İnkumu’ndaki çamurlu deniz dron ile havadan görüntülendi.


İnkumu Plajı'nda Temizlik Çalışmaları Başlatıldı

Bartın Irmağı’ndan gelen çöpler ve atıklar, 3 kilometrelik İnkumu Plajı’na ulaştı. Bartın Belediyesi ekipleri, plajdaki atıkları temizlemek için iş makineleri ile çalışma başlattı. Çöpler kamyonlara yüklenirken, temizleme çalışmalarının ertesi gün de devam edeceği belirtildi.

Bartın’daki yoğun yağış sonrası nehirden taşınan çamur ve atıklar deniz ve kıyı alanlarında ciddi etkiler bıraktı. Belediye ekipleri, bu durumun yarattığı kirliliği temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: dha