Manisa Basket - Peristeri: 79-77 Manisa Basket - Peristeri: 79-77

Mardin’de düzenlenen Avrupa Fair Play Birliği’nin (EFPM) 2024 Fair Play Ödülleri töreninde, Türkiye 4 ödüle layık görüldü. Sporcular, spor insanları ve kuruluşlara verilen ödüller, etik değerlerin ve sporda fair play ideallerinin teşviki açısından büyük önem taşıdı.

Mardin, Avrupa Fair Play Birliği’nin (EFPM) 2024 Fair Play Ödülleri’ne ev sahipliği yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen etkinlikte sporcular, spor insanları ve kuruluşlar, etik değerlere olan katkıları nedeniyle ödüllendirildi.

Türkiye'ye 4 Fair Play Ödülü

Törende Türkiye adına 4 ödül verildi. TMOK Fair Play Komisyonu Üyesi Avni Küpeli, etik değerleri koruma konusundaki çabaları nedeniyle EFPM Fair Play Özel Ödülü'nü aldı. Spiker Orhan Ayhan ve Atilla Cömert ise EFPM Şeref Diploması ödüllerine layık görüldü. Ayrıca Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), sporda fair play ideallerini teşvik ettiği için Fair Play Vox Ödülü aldı.

Fair Play’in Evrensel Değeri

Törene katılan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, fair play’in evrensel bir değer olduğunu vurgulayarak, "Adalet, dürüstlük, saygı ve hoşgörü, Fair Play'in temelini oluşturur. Bu değerler Mardin'in kadim kültürüyle örtüşmektedir" dedi. Avrupa Fair Play Birliği Başkanı Philippe Housiaux ise sporun dünyada barışın mimarı olma misyonuna dikkat çekerek, "Fair Play ruhuyla barış içinde bir dünya hayal edelim" ifadelerini kullandı.

Fair Play Ruhu Mardin'de

Mardin’in tarihi dokusuyla Fair Play ruhunun buluştuğu bu anlamlı etkinlik, sporun barış, hoşgörü ve kardeşliği pekiştirme gücünü bir kez daha ortaya koydu.

Kaynak: dha