Kayseri'de miras yüzünden çıkan kavgada 3 kişiyi öldüren Mehmet Yılmaz, 990 gündür firarda! Aile adaletin sağlanmasını bekliyor. #Adalet #MirasCinayeti #Kayseri #KırmızıBülten

Kayseri’de Miras Kavgası Cinayete Dönüştü: 990 Gündür Firari Katil Hala Yakalanamadı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 3 Ocak 2022'de miras anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışma, kısa sürede kanlı bir kavgaya dönüştü. Mehmet Yılmaz (43), kuzenleri Seyit Yılmaz (30) ve Gaffar Mehmet Yılmaz'ı (20) ve dayıları Serdar Yılmaz'ı (44) silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından kaçan Mehmet Yılmaz, 990 gündür yakalanamadı.

Ankara'da sahte bal alarmı Ankara'da sahte bal alarmı

Miras Anlaşmazlığı Cinayetle Sonuçlandı

Olay günü, Melikgazi ilçesi Gavremoğlu Caddesi'nde bir araya gelen Mehmet Yılmaz ile kuzenleri Seyit ve Gaffar Yılmaz arasında miras nedeniyle çıkan tartışma büyüyerek silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmaya dayıları Serdar Yılmaz da dahil oldu. Mehmet Yılmaz, belinden çıkardığı tabancayla 2 kuzeni ve dayısına ateş açtı. Olayda Yılmaz kardeşler olay yerinde hayatını kaybederken, Serdar Yılmaz kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olay yerinden geçen M.A. ise yerden seken mermiyle hafif yaralandı.

990 Gündür Yakalanamayan Katil: Mehmet Yılmaz

Olayın hemen ardından kaçan Mehmet Yılmaz hakkında ‘Kasten öldürme’ suçundan 3 kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ancak aradan geçen 990 güne rağmen Mehmet Yılmaz yakalanamadı. Şüpheli, kırmızı bültenle aranıyor.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, eksikliklerin giderilmesi için bir kez daha ertelendi. Mahkemeden sonuç alamayan mağdur aile, adaletin yerini bulmasını ve katilin yakalanmasını istiyor.

Aileden Tepki: "Adalet Sağlanmıyor"

Cinayette iki oğlunu ve kardeşini kaybeden Ayla Yılmaz, duruşma sonrasında büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını dile getirdi. Yılmaz, "Benim çocuklarım günahsızdı. Öğrenciydi, suçsuzdu. Katil kırmızı bültenle aranıyor ama 3 yıldır bir arpa boyu yol alınamadı. Hem katilin hem ona yardım edenlerin yakalanmasını istiyoruz. Kaçırılmasında yardım edenler ortada. Neden hala yakalanmadılar?" dedi.

Katil Gürcistan'da mı?

Ayla Yılmaz, katilin Gürcistan’da olduğu söylentilerinden bahsederek, “Devletimiz bu katili neden getiremiyor? Aciz bir katil sonuçta. Neden hâlâ yakalanmadı? Gürcistan'da ise oranın mahkemelerine mi başvuracağız? Biz adaleti 3 yıldır göremiyoruz” diyerek sitem etti.

Selçuk Yılmaz: "Bu Olay Planlıydı"

Ölen Serdar Yılmaz’ın kardeşi ve Seyit ile Gaffar Yılmaz’ın dayısı Selçuk Yılmaz da şüphelinin yakalanmamasına tepkili. Yılmaz, “Aylarca planladıkları bu cinayeti işledikten sonra yurt dışına kaçtı. 3 yıl oldu ama hala cezalandırılmadı. Biz adalet istiyoruz, katilin bir an önce yakalanmasını bekliyoruz” dedi.

Kırmızı Bültenle Aranan Şüpheli Nerede?

Mehmet Yılmaz’ın nerede olduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte, kaçak olarak Gürcistan'da olduğu iddiaları gündeme gelmiş durumda. Kırmızı bültenle aranmasına rağmen henüz bir sonuca ulaşılamayan bu cinayet davasında, hem Mehmet Yılmaz'ın hem de ona yardım edenlerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Aile ise adaletin bir an önce tecelli etmesini bekliyor.

Kaynak: dha