İran, Lübnan'da düzenlenen ve birçok kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı. "Bu saldırı, toplu katliam örneği ve uluslararası hukuka aykırıdır." #Lübnan #İran #TopluKatliam

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasser Kanaani, Lübnan'da gerçekleştirilen ve birçok sivilin hedef alındığı saldırıyı sert bir dille kınadı. Kanaani, saldırıyı "Siyonist rejim tarafından gerçekleştirilen bir toplu katliam örneği" olarak nitelendirerek, bu eylemin tüm ahlaki ve insani ilkelere aykırı olduğunu vurguladı.

Kanaani açıklamasında, "Siyonist rejimin, iletişim sistemlerini havaya uçurarak Lübnan vatandaşlarını hedef alan terör eylemi, toplu katliam örneği olarak gösterilebilir. Bu saldırılar, uluslararası hukuka ve özellikle insancıl hukuka aykırıdır. Cezai kovuşturmayı ve cezalandırmayı hak eden bir eylemdir." dedi.

İsrail Güçleri, 16 Yaşındaki Filistinli Çocuğu Öldürdü İsrail Güçleri, 16 Yaşındaki Filistinli Çocuğu Öldürdü

İran’ın Lübnan Büyükelçisi Yaralandı

Öte yandan, saldırı sırasında yaralanan İran’ın Lübnan Büyükelçisi Mojtaba Amani'nin sağlık durumu ile ilgili gelişmeler de paylaşıldı. İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi, Amani’nin eşini arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve gerektiğinde büyükelçinin tedavisi için derhal nakledilebileceğini belirtti.

Amani’nin eşinin açıklamalarına göre, büyükelçinin sağlık durumu iyiye gidiyor ve tedavisi devam ediyor. İran Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki durumu yakından takip ettiğini açıkladı.

Kaynak: dha